Antena Meniu Search
x

Dezvăluire cutremurătoare a mamei frumoasei românce care s-a aruncat de la balconul catedralei din Londra. Săraca femeie se teme şi pentru viaţa fiului mai mic

A plecat în Anglia, pentru o viaţă mai bună, dar depărtarea de casă a deprimat-o până la moarte.

Vezi și

A plecat în Anglia, pentru o viaţă mai bună, dar depărtarea de casă a deprimat-o până la moarte. Tânăra patinatoare care a plonjat în gol de pe cea mai înaltă catedrală din Londra a lăsat în urmă două bilete de adio. Chiar mama ei recunoaşte, în exclusivitate pentru Observator, că visul Occidentului i-a distrus toată familia. După moartea Lidiei, se teme şi pentru viaţa fiului mai mic, care a ameninţat că vrea să se sinucidă.

"Mamă, îmi pare tare rău că te-am supărat în felul acesta. Am făcut asta pentru mine, să scap. De tot trecutul şi de tot prezentul care îmi încarcă mintea." Este mesajul de adio pe care Lidia i l-a lăsat mamei sale. Deşi părea că are totul, pentru ea, viaţa în Marea Britanie a fost de nesuportat. 

"Cu toţii suntem aşa, cu toţii suntem trişti. Pentru noi, nu-i chiar Raiul de pe pământ aici.", recunoaşte Isabela, mama Lidiei.

Mama tinerei patinatoare îi ştia frământările. Le simţea şi ea. Nu şi-a imaginat însă că Lidia va face vreodată gestul extrem. S-a temut totdeauna pentru fiul ei mai mic. La numai 16 ani, şi el are probleme de adaptare printre străini: "Zice toată ziua: mă sinucid, am să mă sinucid. De el mă temeam. Şi am vorbit cu nişte psihologi. Numai că el nu iese din casă." 

Pe acelaşi subiect

La fel ca Lidia, aproape patru milioane şi jumătate de români au plecat peste hotare, sperând la un trai mai bun. Dar psihologii avertizează: schimbarea ţării poate fi traumatizantă. Mai ales pentru un adolescent. 

Jeni Chiriac, psiholog, spune că părintele trebuie să comunice cu el şi să-l ajute să se integreze, că are nevoie de un sprijin să-şi poată lege relaţii noi. Şi că cel mai probabil problemele sunt mai vechi şi n-au fost rezolvate la timp.

"Oamenii sunt total diferiţi de noi, aici. Îţi zâmbesc aşa, dar nu ştiu. Ea vedea şi cunoştea foarte bine oamenii.", mai spune mama Lidiei.

Pentru oamenii care au văzut-o plonjând spre moarte, de la balconul celei mai înalte catedrale din Londra, Lidia a lăsat un mesaj în limba engleză: "Îmi pare rău că v-am pus să vedeţi o imagine atât de urâtă. Mergeţi şi fiţi fericiţi şi trăiţi-vă vieţile!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Dezvăluire cutremurătoare a mamei frumoasei românce care s-a aruncat de la balconul catedralei din Londra. Săraca femeie se teme şi pentru viaţa fiului mai mic