Antena Meniu Search
x

Lovitură pentru PENSIONARI! Anunţul făcut de Liviu Dragnea a şocat pe toată lumea

Se alege praful! Este verdicul dat de analiştii financiari după anunţul şoc făcut de Liviu Dragnea, care spune că legea pensiilor se amână.

Vezi și

Se alege praful! Este verdicul dat de analiştii financiari după anunţul şoc făcut de Liviu Dragnea, care spune că legea pensiilor se amână. "Nu trebuie să îşi producă efectele în 2018", spune şeful PSD, deşi promisiunile sunau altfel în campania electorală. Amânate sunt şi salariile pe care profesorii le-au câştigat în instaţă. Le vor recupera în următorii 5 ani. 

- Nu există proiectul privind legea pensiilor?

- Din moment ce nu e adoptat. Ca să vii cu proiect de lege a bugetului de stat, nu poţi să vii decât pe legi adoptate. Nu poţi să prezumi că anul viitor va fi adoptată o lege.

Este anunţul care loveşte în milioane de pensionari care, de la 1 ianuarie, aşteptau recalculările şi majorările promise de Guvern. "Legea pensiilor nu este obligatoriu să îşi producă efectele financiare în 2018. În schimb, toate creşterile de care am vorbit sunt prinse în legea bugetului.", a mai spus Dragnea. 

Pe acelaşi subiect

Analiştii descifrează anunţul şefului PSD: "Declaraţiile domnului Dragnea ne arată că pentru anul următor nu sunt suficienţi bani. Iar faptul că nu se merge mai departe cu recalcularea pensiilor mă face să îmi pun semne de întrebare, ce se întâmplă cu indexarea?", spune Radu Soviani.

Conform promisiunilor din campanie, de la 1 ianuarie 2018, punctul de pensie ar fi trebuit să ajungă de la 1.000 de lei, la 1.100 de lei. Iar pensia socială minim garantată ar fi trebuit să crească şi ea de la 520 de lei, la 640 de lei. 

Gabriel Biriş, analist fiscal: "Pensiile, de unde să le plătească? Ei au ditamai deficitul în momentul de faţă! Au 14 miliarde deficit numai la Pilonul 1." 

Totuşi, în urmă cu o lună, chiar ministrul Muncii promitea că luna aceasta vom avea o nouă lege a pensiilor. Sub semnul întrebării stau şi promisiunile legate de impozitul pe venit, care ar fi trebuit să scadă de la 16% la 10%. "Trebuie să discutăm despre aceste legi, să nu afectăm legea salarizării.", spune Liviu Dragnea.

Coaliţia de Guvernare promite răspunsuri mâine, când va stabili ce legi mai pot intra în dezbaterea Parlamentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Lovitură pentru PENSIONARI! Anunţul făcut de Liviu Dragnea a şocat pe toată lumea