Antena Meniu Search
x

Aparate minune, extrem de scumpe, care rezolvă probleme grave de sănătate, încă o afacere prin care sunt păcăliţi românii

Se fac afaceri grele cu aparate despre care se spune că ar îmbunătăţi calitatea vieţii. Aşa zise centre de wellness oferă analize gratuite cu biorezonanţă.

Vezi și

Se fac afaceri grele cu aparate despre care se spune că ar îmbunătăţi calitatea vieţii. Aşa zise centre de wellness oferă analize gratuite cu biorezonanţă şi-apoi îşi conving clienţii să cheltuiască mii de lei ca să îşi amelioreze problemele de sănătate. Pensionarii ajung să plătească ani de zile rate pentru un filtru de apă care costă, atenţie, aproape 10 mii de lei. Iar autorităţile nu pot interveni. Urmăriţi un reportaj filmat cu o cameră ascunsă.

"Aţi adus apă la testat?" E prima întrebare pe care "experţii", aşa cum se prezintă chiar ei, le-o pun celor care le trec pragul. Apa, pentru ei, e sursa tuturor bolilor. 

-Uitaţi cum arată şi o să vedeţi că s-a încălzit foarte tare! Doriţi să puneţi mâna pe pahar?

- Dar spuneţi-ne ce s-a întâmplat...

Pe acelaşi subiect

- Prin electroliză, separăm ioni. Şi uitaţi cum arată!

Prin urmare, trec la ceea ce ei numesc analize gratuite. 

- După ce veţi face tratament şi veţi face terapiile noastre, vi se va părea că vă simţiţi mai bine sau că v-a ajutat. 

Analiza gratuită e de fapt un test cu biorezonanţă. Durează două minute, şi, spun experţii, scoate la iveală toate problemele de sănătate.

- Staţi rezemată, relaxată şi nu vorbiţi. Picioarele desfăcute, da?

Scanarea s-a terminat aşa că păşim într-o altă cameră. Pe ecranul unui televizor, rulează filmuleţe cu medici renumiţi care ar încuraja aceste terapii. Le-am făcut şi noi o vizită. 

- Cred că v-aţi recunoscut...

- Da, este vorba de mine care sunt medic, de un specialist. Nu ştiu ce căutăm noi în această clinică! Se foloseşte imaginea unor persoane publice, unor persoane care informează publicul corect de zeci de ani şi care au în spate diplome medicale, pentru a se promova unele clinici, unele produse, ceea ce nu este deloc deontologic şi nici legal, spune Ruxandra Constantina.

A doua zi, ne întoarcem la clinică pentru interpretarea analizelor. Expertul, de acestă dată, este o fostă farmacistă.

- Cantitatea de plumb pe care o ai tu este mai mult ca sigur din cauza apei. Nu ştiu ce apă bei, de unde bei, însă ideea este că nu este o apă bună! Se localizează pe vasele de sânge şi pe organele mari! Este răspunzător pentru 30% dintre cazurile de cancer de la nivel mondial!

N-o contrazicem. Prin urmare, aflăm că soluţia tuturor problemelor noastre costă 9.200 de lei. Un filtru de apă minune pe care pensionarii, de exemplu, îl pot achita şi în rate de aproape 200 de lei, timp 36 de luni. 

O sumă astronomică ar fi trebuit să achite şi doamna Mioara pentru o saltea. 

- Pentru ce ar fi trebuit să fie acea saltea?

- Te face bine de de toate! Scade tensiunea, nu mai ai diabet. Se folosesc de bolile noastre!

Am cerut un punct de vedere şi reprezentaţilor instituţiilor statului. Ştefan Olteniceanu Eduard, şef birou control şi supraveghere prestări servicii: "Din nefericire, contractele odată semnate, compania noastră nu le poate rezilia, de cele mai multe ori, persoanele vârstnice spun că au fost înşelate şi constrânse sub o anumită formă să semneze acele contracte, drept pentru care noi reclamaţiile le redirecţionăm către Serviciul de Investigaţii al Criminalităţii Economice."

Am solicitat un punct de vedere reprezentanţilor centrului: ""Produsele noastre nu se adresează tratării unei anumite afecţiuni, ci sunt doar produse complementare ce au ca scop susţinerea stării generale de sănătate."

De asemenea, reprezentanţii centrului au precizat că nu pretind a fi cadre medicale, iar aparatele pe care le folosesc nu necesită avizul Ministerului Sănătăţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Aparate minune, extrem de scumpe, care rezolvă probleme grave de sănătate, încă o afacere prin care sunt păcăliţi românii