Antena Meniu Search
x

Video Dezvăluirile lui Alexei Navalnîi despre palatul de 1 miliard $ al lui Vladimir Putin: E un oraș întreg, un regat

Chiar dacă Alexei Navalnîi e în închisoare, echipa lui este încă activă. Tocmai a publicat o anchetă despre palatul preşedintelui Vladimir Putin. O veritabilă fortăreaţă dotată cu biserici proprii, un teren de hochei şi chiar o benzinărie proprie.

de Redactia Observator

la 21.01.2021, 08:55

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Opozantul lui Vladimir Putin spune că filmul său de două ore nu e doar o investigație, ci un portret psihologic al liderului de la Kremlin. 

Alexei Navalnîi: Fără exagerare, este cel mai păzit și secret obiectiv din Rusia. Nu e o simplă reședință, e un oraș întreg sau, mai degrabă, un regat. E un stat în statul Rusia! 

Doar clădirea palatului de la Gelendzhik are o suprafață de 17.000 de metri pătrați și, spune Navalnîi, o valoare de 1,3 miliarde de dolari. Întregul complex e înconjurat de un gard uriaș din beton, care ascunde, printre altele, grădini imense pline de statui, sere, arbori rari îngrijiți de 40 de grădinari, o biserică, două heliporturi, un patinoar pentru hockey pe gheață, o benzinărie proprie și un amfiteatru.

Accesul la Marea Neagră se face printr-un lung șir de tuneluri secrete săpate în munte, care au și rolul de a proteja, în caz de război. 

Alexei Navalnîi: Am vrut sa înțeleg si eu cum un fost ofițer sovietic s-a transformat într-un nebun obsedat de bani și lux, care e dispus să-și distrugă țara în numele aurului. 

Alexei Navalnîi a fost arestat de îndată ce a pus piciorul pe pământ rusesc, duminică seara. Se întorcea din Germania, unde a fost tratat în urma otrăvirii sale cu o substanță chimică acum 5 luni. 

Navalnîi e acuzat că a încălcat condițiile unei condamnări cu suspendare pentru delapidare, din 2014. 

Alexei Navalnîi: Vom putea trăi vieți normale doar atunci când nu vom mai tolera politicienii care fură și atunci când nu-i vom mai realege. 

În timp ce ancheta făcea înconjurul lumii pe internet, Vladimir Putin sărbătorea Boboteaza pe stil vechi, conform propriei tradiţii. Într-un clip difuzat de agenţia de stat, preşedintele poate fi văzut intrând în apa rece ca gheaţa în care se scufundă de trei ori. Putin are 68 de ani, iar afară erau minus 20 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Dezvăluirile lui Alexei Navalnîi despre palatul de 1 miliard $ al lui Vladimir Putin: E un oraș întreg, un regat