Antena Meniu Search
x

Diplomat elveţian de rang înalt, găsit mort în capitala Iranului. Ar fi căzut de la etajul 17 al unui bloc turn

O angajată a Amabasadei Elveţiei la Teheran a fost găsită moartă, marți, aparent după ce a căzut de la etajul 17 al imobilului în care locuia. Poliţia iraniană a deschis o anchetă cu privire la circumstanţele decesului.

de Redactia Observator

la 04.05.2021, 15:44

Diplomat elveţian de rang înalt, găsit mort în capitala Iranului. Ar fi căzut de la etajul 17 al unui bloc turn - eda.admin.ch

”Unităţi speciale din cadrul poliţiei sunt pe cale să examineze cazul” morţii acestei ”elveţiene în vârstă de 52 de ani, angajată a Amabasadei Elveţiei” la Teheran, a anunţat poliţia iraniană într-un scurt mesaj publicat pe site.

Corpul ”funcţionarei ambasadei” a fost găsit marţi dimineaţa, după ce aceasta a ”căzut dintr-un (bloc-)turn (de locuinţe) la Kamranieh”, un cartier situat în nordul capitalei iraniene, potrivit unui purtător de cuvânt al serviciului naţional iranian de salvare, Mojtaba Khalédi.

Diplomata ar fi căzut de la etajul 17 al imobilului în care locuia

Contactat de AFP, Mojtaba Khalédi a precizat că diplomata a căzut de la etajul 17 al imobilului în care locuia. Circumstanţele dramei erau necunoscute marţi după-amiaza.

Pe acelaşi subiect

Ministerul elveţian de Externe a confirmat, într-un mesaj transmis Biroului AFP de la Geneva, că ”o persoană angajată de Ambasada Elveţiei la Teheran a murit accidental marţi”, potrivit News.ro

Ambasada se află în contact, cu privire la acest lucru, ”cu autorităţile locale”, a precizat ministerul, care subliniază că, "in motive de protecţia vieţii private şi datelor", ”nu poate furniza mai multe informaţii”.

În urma întreruperii relaţiilor diplomatice între Republica islamică şi Statele Unite, Elveţia reprezintă interesele americane în Iran.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Stiri externe » Diplomat elveţian de rang înalt, găsit mort în capitala Iranului. Ar fi căzut de la etajul 17 al unui bloc turn