Antena Meniu Search
x

Doi polițiști care căutau un bărbat alb cu ochi albaștri au arestat un tânăr de culoare. Acesta a fost eliberat după aproape o săptămână

Un bărbat de culoare de 25 de ani din Nevada a petrecut aproape o săptămână în închisoare după ce a fost confundat de polițiști cu un suspect care avea un nume similar, era alb și avea dublul vârstei sale, informează Washington Post. Tânărul a dat în judecată două departamente de poliție, Las Vegas și Henderson, ambele din Nevada.

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 14:44

Doi polițiști care căutau un bărbat alb cu ochi albaștri au arestat un tânăr de culoare, de două ori mai tânăr

Shane Lee Brown, un tânăr de culoare în vârstă de 25 de ani, a fost arestat în ianuarie 2020 pentru că nu a putut să arate poliției din Las Vegas permisul de conducere în timpul unui control de rutină. 

Poliţiştii au descoperit că pe numele lui a fost găsit un mandat de arestare - mandatul era însă destinat lui Shane Neal Brown, un bărbat alb de vârstă mijlocie cu barbă şi ochi albaştri, informează BBC.

Tânărul nu a fost pus sub acuzare și acum a dat în judecată forțele de ordine, cerând daune de 500.000 de dolari.

În acțiunea în instanță Shane Lee Brown precizează că ofițerii au crezut în mod eronat că era Shane Neal Brown, un bărbat alb cu păr șaten, ochi albaștri, barbă şi 10 centimetri mai înalt. 

Pe acelaşi subiect

Bărbatul căutat de poliţiştii americani a fost încarcerat prima dată pentru o infracțiune în 1994, înainte ca Shane Lee Brown să se nască măcar, scriu jurnaliştii BBC. 

"Pe durata detenției ilegale, Shane Lee Brown le-a explicat mai multor polițiști din orașul Henderson și supervizorilor acestora că el nu este bărbatul alb de 49 de ani pe nume Shane Brown care este menționat în mandatul de arestare", se mai arată în documentele procesului.

Oficialii poliției sunt acuzați că nu au făcut verificările necesare în acest caz, comparând poza efectuată la arestare cu una din dosarul bărbatului alb.

Shane Lee Brown a fost eliberat la aproape o săptămână de la arestare, după ce avocatul lui a cerut unui judecător să compare pozele cu cele doi.

Poliția din Las Vegas a descoperit, la opt zile de la eliberarea lui Shane Lee Brown, că Shane Neal Brown fusese arestat în San Bernardino, California. 

Reacţia poliţiştilor

Un purtător de cuvânt al poliției din Henderson a declarat că arestarea lui Shane Lee Brown a fost justificată, deoarece tânărul conducea cu permisul suspendat, a sfidat instanța și avea o amendă neplătită. 

"Shane Lee Brown a recunoscut în fața ofițelor de poliție că știa că are permisul suspendat și mandate emise pentru nereguli în trafic", a declarat Kathleen Richards. 

"Reclamantul din acest proces nu a prezentat toate faptele și circumstanțele din spatele arestării legale și îndreptățite realizată de poliția Henderson, care vor fi expuse instanței de avocatul oraşului", a mai spus Richards.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Doi polițiști care căutau un bărbat alb cu ochi albaștri au arestat un tânăr de culoare. Acesta a fost eliberat după aproape o săptămână