Antena Meniu Search
x

Foto Doi români înjunghiați în Franța, într-un atac considerat rasist

Un bărbat cu probleme mentale este cercetat pentru tentativă de omor pe baza rasei, a etniei și a religiei, după ce a înjunghiat trei persoane, dintre care doi români, în Franța. Atacul a avut loc sâmbătă, în Antony, o localitate din sudul capitalei Paris.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 15.12.2020, 18:49

mașina de poliție din Franța
Două dintre victimele înjunghiate sunt de origine română - Shutterstock
  • Un bărbat cu probleme psihice a înjunghiat trei persoane în Franța, dintre care doi români

Bărbatul care suferă de probleme psihice este bănuit că a înjunghiat, pe 12 decembrie, trei persoane, dintre care două de origine română.

Potrivit Le Figaro, francezul este acuzat pentru tentativa de asasinat "din cauza rasei, etniei sau religiei", au transmis reprezentanții Parchetul de la Nanterre.

Circumstanța rasismului a fost luată în calcul deoarece bărbatul "și-a explicat acțiunea prin originea victimelor", în special rromii, a precizat procuratura pentru AFP.

Conform surselor din poliție, citate de publicația franceză, individul are tulburări psihologice semnificative de tip schizofrenic.

Printre victimele atacatorului sunt și doi români, un tânăr de 19 de ani și o femeie, a cărei identitate nu a fost cunoscută și care se afla încă în Terapie Intensivă.

A treia victimă, în vârstă de 59 de ani, este de asemenea în spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Doi români înjunghiați în Franța, într-un atac considerat rasist