Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Doliu în Turcia: 5 morţi şi 22 de răniţi după atacul terorist de lângă Ankara. Cum a răspuns armata turcă

Este doliu în Turcia după atacul terorist de la fabrica de drone şi avioane de luptă de lângă Ankara. Ultimul bilanţ al victimelor este de 5 morţi şi cel puţin 22 de răniţi. Atentatul nu a fost revendicat, dar oficiali turci susţin că în spatele lui ar fi separatiştii kurzi. Răzbunarea Turciei a venit rapid. Noaptea trecută, armata a atacat ţinte ale teroriştilor din Siria şi Irak.

de Redactia Observator

la 24.10.2024 , 20:17

Este doar unul dintre cele 47 de puncte de comandă ale teroriştilor - 29 în Irak şi 18 în Siria, aruncate în aer de forţele aeriene turce. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată o ploaie de rachete ce se abate asupra bazelor militare ale teroriştilor. Oficialii de la Ankara spun că 59 de militanţi ar fi fost neutralizaţi. Preşedintele turc era în Rusia la summitul BRICS când a avut loc atacul. De aici a dat ordinul de răzbunare şi a anunţat că va reveni mai repede în ţară.

Modul în care au operat cei doi terorişti

"Vreau să-i mulţumesc (n.red. - preşedintelui Vladimir Putin) pentru condoleanţe. Condamn acest atac terorist sinistru şi mă rog pentru iertarea păcatelor martirilor (n.red. termen folosit de turci pentru soldaţii morţi). Acest atac josnic a întărit şi mai mult hotărârea şi determinarea Turciei de a elimina terorismul", a declarat Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei. Între timp, apar detalii şocante despre modul în care au operat cei doi terorişti. Cu doar câteva ore înainte de masacru, au fost fotografiaţi în timp ce se plimbau aproape de uzina militară, ţinându-se de mână. Mai apoi, s-au urcat într-un taxi, l-au ucis pe şofer şi i-au ascuns trupul în portbagaj. Bărbatul era tată a trei copii.

Vezi și

"A fost ca un frate pentru mine, l-am iubit foarte mult. Obişnuia să vină la mine acasă şi să ne spunem ofurile", a declarat Rifat Albus, prietenului şoferului ucis. Maşina a fost apoi aruncată în aer la poarta uzinei militare, iar călăii au reuşit să treacă peste sistemele de securitate. Teroriştii au deschis apoi focul asupra angajaţilor. Cei doi aveau pregătire militară şi făceau parte din Partidul Muncitoresc din Kurdistan, o grupare teroristă de extremă-stânga care luptă pentru autonomia kurzilor. Uniunea Europeană şi NATO  au condamnat atacul sângeros din Ankara. La fel şi liderii din Germania, Italia, Franţa şi România au transmis poporului turc că sunt alături de el. Uzina militară TUSAŞ este una dintre cele mai mari din Turcia. Zilnic, aici lucrează peste 17.000 de angajaţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să faceţi cumpărături de Black Friday, în rate?
Observator » Ştiri externe » Doliu în Turcia: 5 morţi şi 22 de răniţi după atacul terorist de lângă Ankara. Cum a răspuns armata turcă