Antena Meniu Search
x

Donald Trump, oaspete de seamă la un banchet dat de Regina Elisabeta

Donald Trump şi Regina Elisabeta au participat la un dineu spectaculos, la Palatul Buckingham. În haine de gală, suverana Marii Britanii l-a primit cu tot fastul pe liderul american. Vizita a fost marcată însă de gafe şi de controverse.

de Redactia Observator

la 04.06.2019, 21:47

Vezi și

Donald Trump şi Regina Elisabeta au participat la un dineu spectaculos, la Palatul Buckingham. În haine de gală, suverana Marii Britanii l-a primit cu tot fastul pe liderul american. Vizita a fost marcată însă de gafe şi de controverse. Mii de oameni au ieşit în stradă, nemulţumiţi, printre altele, de costurile întâlnirii de stat, care au depăşit 25 de milioane de lire sterline. 

Cel mai puternic om al lumii şi cea mai longevivă suverană britanică din istorie au deschis balul fastuos din sala mare a Palatului Buckingham. La patru ace, Donald Trump a însoţit-o pe Regina Elisabeta a doua, iar Prinţul Charles pe prima doamnă a Americii. Melania Trump a purtat o rochie de un alb strălucitor, la fel ca cele mai importante figuri feminine ale serii. 

Una dintre cele mai spectaculoase apariţii, Kate a ales o ţinută Alexander McQueen şi o tiară din colecţia Reginei. Melania în schimb a mizat pe casa Dior. 

170 de oameni, printre care 15 membri ai Casei Regale, au participat la dineu. Patru din cei cinci copii ai liderului de la Casa Albă l-au însoţit pe Donald Trump în vizita de stat, spre nemulţumirea britanicilor care au anunţat trei zile de proteste.

Oamenii îl acuză pe preşedintele american de sexism, rasism, dar şi că incită la o politică a urii şi a distrugerii climatice. O altă nemulţumire majoră a britanicilor este factura de securitate plătită pentru această vizită de stat.

"Alaiul" de 14 maşini blindate pus la dispoziţia lui Donald Trump, reprezintă doar o mică parte dintr-un efort estimat la 25 de milioane de lire sterline. 

Renumit pentru stilul neconvenţional în care abordează relaţiile diplomatice, liderul american a făcut şi acum o serie de gafe care nu au scăpat neremarcate.  

A salutat-o pe regină deloc protocolar şi s-a arătat confuz când suverana i-a arătat cadoul oferit de el cu doar un an în urmă: o statuetă de argint cu un cal.

Astăzi, Donald Trump şi prima doamnă au fost primiţi de premierul demisionar Theresa May. Toată atenţia a fost captată însă de Larry. Sfidând tot dispozitivul de securitate, motanul din Downing Street s-a culcat sub limuzina blindată a preşedintelui american şi greu s-a dat dus de acolo.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Donald Trump, oaspete de seamă la un banchet dat de Regina Elisabeta