Antena Meniu Search
x

Donald Trump i-a încurajat pe cetăţenii săi să-şi trăiască visul american, în discursul despre Starea Naţiunii

Timp de 1 oră şi 20 de minute, în primul discurs al lui Donald Trump despre Starea Naţiunii, preşedintele a lăudat progresul economic înregistrat de SUA.

Vezi și

Timp de 1 oră şi 20 de minute, în primul discurs al lui Donald Trump despre Starea Naţiunii, preşedintele a lăudat progresul economic înregistrat de Statele Unite de la începutul mandatului şi a încurajat cetăţenii să trăiască visul american. Cu toate acestea, presa de peste Ocean îl contrazice pe liderul de la Casa Albă şi suţine că cele mai mari tăieri de taxe s-au înregistrat în timpul preşedinţilor John F. Kennedy, Ronald Reagan şi Barack Obama.

"Dacă munceşti din greu, dacă ai încredere în tine, dacă ai încredere în America, atunci poţi visa la orice, poţi fi oricine! Iar împreună, putem reuşi orice!", a fost mesajul transmis de Donald Trump.

În discursul din Congres, Donald Trump a încurajat cetăţenii şi le-a transmis că acum este momentul să trăiască... visul american.Asta după ce, în opinia sa, Statele Unite au înregistrat un progres economic istoric în ultimul an. Liderul de la Casa Albă a lăudat rata scăzută a şomajului şi tăierea taxelor, după promulgarea Reformei fiscale istorice. 

DONALD TRUMP, preşedintele SUA

Împreună construim o lume, o ţară sigură şi puternică. De la câştigarea alegerilor am creat 2,4 milioane de noi locuri de muncă. Inclusiv 200.000 de slujbe noi în domeniul manufacturii. După ani de zile în care am stagnat, în sfârşit vedem o creştere a salariilor. 

Donald Trump a ţinut să mulţumească americanilor care s-au făcut remarcaţi prin curajul de care au dat dovadă în timpul dezastrelor de proporţii provocate de furia naturii.

DONALD TRUMP, preşedintele SUA

Am făcut progrese uriaşe, am realizat lucruri extraordinare. Ne-am confruntat cu probleme, am avut victorii, însă am suferit şi pierderi: incendii, inundaţii, furtuni. Am văzut frumuseţea sufletului american. 

Nici ameninţările nucleare din partea Coreei de Nord şi consolidarea armatei nu au fost trecute cu vederea de preşedintele american. 

DONALD TRUMP, preşedintele SUA

Trebuie să modernizăm şi să reconstruim arsenalul nuclear, dar sper sa nu îl folosim. Dar făcându-l atât de puternic, vom înfrunta orice act de agresiune din partea oricărei ţări sau oricui altcuiva. Poate că într-o zi, în viitor, va exista un moment magic în care ţările se vor aduna pentru a elimina armele nucleare.

La primul discurs despre Starea Naţiunii al actualului preşedinte a asistat şi soţia sa, Melania Trump. Este prima apariţie publică a Primei Doamne a Statelor Unite după izbucnirea scandalului cu privire la adulterul preşedintelui cu o actriţă de filme pentru adulţi, acum 12 ani. 

Aşa cum era de aşteptat, de la eveniment au lipsit mai mulţi democraţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Donald Trump i-a încurajat pe cetăţenii săi să-şi trăiască visul american, în discursul despre Starea Naţiunii