Antena Meniu Search
x

Donald Trump, vizită istorică în Japonia. Preşedintele SUA i-ar fi reproşat premierului nipon că nu a doborât rachetel-test ale Phenianului

Donald Trump şi soţia sa au ajuns în Japonia, prima etapă turneului istoric dominat de criza programului nuclear nord-coreean.

Vezi și

Donald Trump şi soţia sa au ajuns în Japonia, prima etapă turneului istoric dominat de criza programului nuclear nord-coreean. Preşedintele s-a întâlnit cu soldaţii americani staţionaţi la o bază aeriană din apropiere de Tokyo, iar mâine va cina cu însuşi împăratul nipon.

Donald şi Melania Trump au fost primiţi ca nişte staruri la baza militară americană din Yokota. La propunerea gazdelor, preşedintele a renunţat, încântat, la sacoul prezidenţial pentru o jachetă de aviator.

DONALD TRUMP, preşedintele Statelor Unite:

Niciun dictator, niciun regim şi nicio ţară nu trebuie să subevalueze, vreodată, determinarea Statelor Unite!

Nu există niciun dubiu că preşedintele a făcut referire la dictatorul Kim Jong Un. Japonia este prima ţară în raza rachetelor nord-coreene, iar surse din presă susţin chiar că Trump i-ar fi reproşat lui Shinzo Abe că nu a doborât rachetel-test lansate de Phenian. 

Cei doi s-a întâlnit pe terenul de golf. După un meci cu învingător necunoscut, premierul şi preşedintele au semnat, în faţa jurnaliştilor, câte o şapcă albă inscripţionată cu textul "Donald şi Shinzo vor consolida alianţa deja puternică dintre ţările lor". 

Primele doamne, în schimb, au preferat perlele. Melania Trump, care conduce propria afacere cu bijuterii, în Statele Unite, a fost primită de Akie Abe la un magazin de lux din Tokyo. Apoi, cele două doamne li s-au alăturat soţilor pentru o cină tradiţională.

Marţi, liderul de la casa Albă va ajunge în Coreea de Sud, dar nu se ştie dacă va vizita şi zona demilitarizată care separă cele două Corei de 64 de ani. Donald Trump va face opriri şi în China, Filipine şi Vietnam unde se va întâlni şi cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Donald Trump, vizită istorică în Japonia. Preşedintele SUA i-ar fi reproşat premierului nipon că nu a doborât rachetel-test ale Phenianului