Antena Meniu Search
x

Două profesoare din aceeaşi zonă au murit răpuse de coronavirus, la câteva ore distanţă, în Georgia

Tragedie la un district şcolar din Georgia, după ce două profesoare infectate cu Sars-Cov 2 au murit la câteva ore distanţă una faţă de cealaltă, din cauza complicaţiilor apărute. Evenimentul trist vine după ce, în ziua de Crăciun, un alt profesor infectat cu Covid a decedat.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 24.01.2021, 11:15

Medici în combinezoane tratează pacient pe patul de spital
Două profesoare din acelaşi judeţ au murit răpuse de coronavirus, la câteva ore distanţă - iStock | Getty Images
  • Una dintre profesoare avea condiţii preexistente.
  • Un al treilea profesor murise în ziua de Crăciun.

Atât Dana Johnson, cât și Cynthia Lindsey, profesoare la Cobb County Schools din zona de metrou Atlanta, au murit joi, în urma complicaţiilor apărute după infectarea cu Covid-19.

Decesele cadrelor didactice au fost confirmate de Connie Jackson, președintele Asociației Județului Cobb a Educatorilor, relatează Daily Mail. O pagină GoFundMe creată pentru strângerea de fonduri ca ajutor de înmormântare a confirmat de asemenea știrea.

Profesoarele au murit la câteva ore distanţă, din cauza Covid-19

Dana Johnson, profesoară la Școala Elementară Kemp, avea condiții preexistente; Cynthia Lindsey, care lucra la Sedalia Park Elementary, nu avea în schimb alte probleme de sănătate. Ambele şi-au dat joi ultima suflare, fiind declarate decedate la doar câteva ore distanţă una faţă de cealaltă.

Patrick Key, un al treilea profesor din acelaşi district şcolar, a murit în ziua de Crăciun din cauza complicațiilor COVID-19. Key a fost un profesor de artă, iubit de elevii cărora le preda la școala primară Hendricks din Powder Springs.

„Profesorii sunt dispuși să accepte un glonț pentru copiii noștri. Nu ar trebui să fim dispuși, în mijlocul unei pandemii, să murim de o boală pentru că vrem să fim profesori”, a spus Connie Jackson.

Cele două profespare care au murit joi au fost amintite ca fiind membri valoroși ai școlilor în care au predat, potrivit unei declaraţii.

„Fiecare membru al comunității noastre școlare a fost afectat de bătălia împotriva COVID-19”, a declarat Cobb County School District. „Continuăm să cerem personalului nostru, studenților și familiilor să urmeze îndrumările în materie de sănătate publică - purtați măști și ţineţi cont de distanțarea socială pentru a putea rămâne cât mai sănătoși posibil.”

Județul Cobb, ca și restul statului, s-a luptat cu pandemia de coronavirus. Din cei 760.000 de localnici, aproximativ 58.350 au fost confirmaţi pozitiv și 688 de persoane au murit, potrivit bilanţului.

Toate cursurile au fost suspendate din cauza din cauza numărului crescut de studenți și cadre didactice care au fost infectate şi nevoite să rămână în carantină. Orele la clasă, împreună cu cele online vor fi reluate începând cu 25 ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Două profesoare din aceeaşi zonă au murit răpuse de coronavirus, la câteva ore distanţă, în Georgia