Antena Meniu Search
x

Drama unei mame care şi-a pierdut copila la doar 16 ani: "Mi-aş fi dorit să ştiu"

O mamă devastată de durerea pierderii fiicei sale de 16 ani a povestit despre momentul tragic în care a aflat că şi-a pierdut copilul pentru totdeauna, dar şi despre clipele frumoase care au ascuns gândurile negre ale acesteia. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 03.03.2019, 16:08

O mamă devastată de durerea pierderii fiicei sale de 16 ani a povestit despre momentul tragic în care a aflat că şi-a pierdut copilul pentru totdeauna, dar şi despre clipele frumoase care au ascuns gândurile negre ale acesteia. 

Lauren Pinnock a fost descrisă ca fiind o fată “fericită, pozitivă”, care nu avea “un os rău în corpul ei”. 

La finalul lui 2018 însă, Lauren a hotărât că viaţa ei nu mai are sens şi că nu îşi mai doreşte să continue lupta, aşa că s-a sinucis. 

Când mama sa şi-a întâlnit soţul în 2001, nu şi-au imaginat vreodată că vor ajunge să trăiască o astfel de tristeţe şi că vor fi nevoiţi să îşi ia rămas bun de la propriul copil. 

După șase luni de la moartea adolescentei, când ancheta privind moartea ei a ajuns la concluzia că decesul a survenit în urma sinuciderii şi nu a unui omor bine organizat, mama fetei a decis să vorbească deschis despre tragicul eveniment, dar şi despre viaţa lui Lauren, de dinainte. 

“Am auzit fraza asta: e bine să nu fii bine” şi totuşi cred că este greşită din multe puncte de vedere. Da, este bine să vorbim despre durere, dar nu ne putem trăi viaţa doar în tristeţe. Aceasta nu este o viaţă. Lauren era un copil bine crescut, arăta foarte bine, era o femeie deja, o femeie frumoasă, chiar dacă ea nu se vedea aşa”  a spus mama ei.

“Pe la 10 ani a început să se îngraşe puţin, fapt ce i-a scăzut încrederea în sine, dar nu  a durat mult, pe la 12-13 ani era mulţumită de cum arată. Îmi spunea totuşi că stresul din viaţa ei este greutatea, iar ea suferea de asemenea şi cu amigdalele, dar la 14 ani le-a înlăturat. Era greu, când era stresată cu examene făcea amigdalită.”

Tot la  14 ani, Lauren a fost diagnosticată și cu sindromul ovarului polichistic (PCOS).

"Eu am ovare polichistice, am fost diagnosticat la 16 ani, asa ca am recunoscut multe simptome. Poate provoca probleme de fertilitate în viitor și probleme cu greutatea și excesul de păr, cu care Lauren nu a suferit, ceea ce ar fi fost mult de digerat la o vârstă fragedă. Începuse să ia anumite pastile contraceptive care au avut o legătură strânsă cu tendinţele sale suicidale, dar atunci când le lua corect, starea ei de spriti era pozitivă, era în regulă.”

Prietenul ei

Când Lauren a început la școala la Sanders din Hornchurch, ea l-a cunoscut-o pe Matthew Burke. Patru ani mai târziu, pe 21 septembrie 2017 au făcut-o oficială și au devenit un cuplu.

"Matthew a fost uimitor prin toate problemele sale de sănătate de la școală, a fost întotdeauna atât de susținător şi de atent cu ea. Au fost prieteni atât de buni şi se potriveau de minune împreună.”

Cu câteva luni înainte de moartea adolescentei, cei doi au vizitat M&M World în Londra: "Au avut un timp foarte frumos, a fost prima dată când au plecat împreună  singuri undeva".

Laura și Stephen au continuat să aibă un alt copil, Stanley, în vârstă 12 ani, și s-au căsătorit în 2013. Erau o familie fericită,s e bucurau de excursii împreună, mergeau mult la plajă, la mare. 

“Lauren iubea plaja încă de mică, iubea poveştile cu sirene şi era fericită să stea în nisip să se joace. În iulie anul trecut, cu câteva luni înainte de tragedie am mers la Benidorm. Lauren și cu mine am mers de-a lungul plajei, dar nu am avut nici măcar nevoie să vorbim una cu cealaltă, puteam să văd stresul pe faţa ei".

"Nu avea un os stricat în corpul ei"

Ruby Messen a fost cea mai bună prietenă a ei. Iubeau mâncarea, muzica, mergeau împreună la concerte şi aveau trupe comune preferate. 

“Am cunoscut-o pe Lauren de 5-6 ani şi era cea mai bună prietenă a mea. Era o persoană foarte fericită, prietenoasă, fetiţa asta nu avea un os stricat în corpul ei. Erau într-adevăr zile în care era foarte tristă şi îmi scria să vorbim. De cânt o cunosc a fost însă o personalitate nesigură, nu avea prea multă încredere în ea, ceea ce e totuşi ciudat pentru că era foarte distractivă şi pozitivă de faţă cu toţi. Nu suporta însă să fie singură. Se întrista foarte tare când eu sau Matt nu eram pe lângă ea. Nu am vorbit niciodată despre moarte, despre sinucidere, nu mi-a spus că avea asemenea gânduri, în afară de faptul că nu ştia ce să facă cu viaţa ei şi cu viitorul.” a povestit Ruby. 

În vinerea de dinainte de tragedie, Lauren a mers la un interviu de angajare pentru un post de ucenic la un salon. 

“Tatăl ei a lăsat-o acolo şi a luat-o la final, a spus că arăta super matură cu acel outfit. Era foarte mândru, eram toţi mândri de ea. După interviu le-am întâlnit pe Matthew la masa de prânz şi am făcut şi câteva cumpărături ca să fie ziua cât mai bună.”  

Sâmbătă Lauren a terminat prima probă de muncă în dimineața zilei de sâmbătă. I s-a oferit slujba după ce a impresionat și i s-a spus că ar putea începe de săptămâna următoare.  În acea seară, cum era de obicei pentru o sâmbătă, familia lua cina împreună.

Duminica mama sa organizase o mini excursie de familie, air pe drum s-au oprit la un depozit mobilier.

“Plănuiserăm anumite schimbări în casă şi Lauren voia un pat nou din catifea care să se potrivească cu noptierea. Ne-am gândit că nu e o idee rea. Seara în schimb am primit o veste proastă. Vărul ei era la spital în stare foarte gravă, după un accident de maşină. Starea de spirit nu era bună.” 

Următoarea zi lucrurile se mai liniştiseră, Lauren a mers la iubitul ei să ia cina, apoi mama sa a adus-o acasă cu maşina. 

Marţi, ziua tragediei 

Dimineaţa, mama fetei a intrat în camera ei şi i-a spus ca de fiecare dată să se trezească şi să îşi facă ordine în cameră pentru a începe ziua bine, apoi a plecat la muncă.

“Părea uşor tristă la telefon, dar nu mi-a dat absolut niciun semn care să-mi ridice semne de întrebare."

La prânz, Matthew deja sunase de 4 ori la telefon dar nimeni nu răspundea. Potrivit anchetatorilor, chiar şi ultimul mesaj pe care aceasta l-a trimis înainte de sinucidere a fost către iubitul ei. 

“Lauren era o persoană pozitivă, îţi plăcea să o ai alături, ne plăcea să stăm împreună, eu la ea, ea la mine, dar evident că avea şi zile mai triste, ca un cuplu" a spus Matthew. 

Pe la ora 13, Laura a primit un mesaj de la Matthew spunându-i că Lauren are o zi proastă, motiv pentru care aceasta şi-a rugat cumnata să meargă la ea acasă să o verifice pe adolescentă, dar nimeni nu a răspuns la uşă, aşa că imediat după muncă a plecat acasă. 

“Când am intrat în casă am rucat scările, am căutat-o peste tot, mă gândeam că e în camera ei, plângând, cum fac adolescentele, dar nu era nicăieri.” 

Apoi, cel mai negru moment din viaţa unui părinte a avut loc. Lauren era moartă. Se spânzurase în garajul familiei.

Ambulanţa a încercat mai bine de jumătate de oră să o resusciteze, însă fără folos. Lauren îşi dăduse ultima suflare. 

“Nu-ţi poţi trăi viaţa aşa, fără să te simţi bine. Ancheta asta pentru noi nu va fi niciodată închisă, nu vom găsi niciodată un răspuns. Deși Lauren a decis să-și ia propria viață, noi, ca o familie, nu am crezut că ar face asta. Indiferent de starea ei de spirit, s-a bucurat de o viață frumoasă.”

“Sper ca niciun părinte să nu mai treacă vreodată prin aşa ceva. E cumplit, mi-aş fi dorit să vorbească cu mine.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Drama unei mame care şi-a pierdut copila la doar 16 ani: "Mi-aş fi dorit să ştiu"