Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Droguri ascunse în tălpile adidaşilor. Modul în care un cizmar trimitea canabis deţinuţilor din trei închisori din Franţa

Un cizmar care a ascuns canabis în tălpile adidașilor destinați deținuților a fost condamnat joi de tribunalul penal din Marsilia la doi ani de închisoare, dintre care unul cu suspendare, și la plata unei amenzi de 10 000 de euro, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 24.10.2024 , 18:53

Droguri ascunse în tălpile adidaşilor. Modul în care un cizmar trimitea canabis deţinuţilor din trei închisori din Franţa Droguri ascunse în tălpile adidaşilor. Modul în care un cizmar trimitea canabis deţinuţilor din trei închisori din Franţa - Profimedia

În ianuarie 2020, o anchetă lansată pe baza unei informări anonime a identificat legături telefonice între cizmarul din Marsilia și deținuții încarcerați la Aix-Luynes, Tarascon și Avignon-Le Pontet. Din închisoare, aceștia comandau de la bărbat adidași umpluți cu canabis și, uneori, cartele telefonice.

Cât era plătit cizmarul

După ce una dintre aceste perechi a fost confiscată la centrul de arestare preventivă din Luynes, s-a stabilit că fiecare pantof putea conține până la 100 de grame de rășină de canabis. În total, între ianuarie și iunie 2020, 5 kg de canabis ar fi putut fi aduse în închisoare, potrivit anchetatorilor, cifre contestate de apărare.

Articolul continuă după reclamă

Cizmarul, în vârstă de 62 de ani la data faptelor, a recunoscut că a traficat aproximativ zece perechi de adidași și a declarat că a fost plătit cu 70 de euro.

„Îl convinsesem că, în închisoare, deținuții au nevoie de stupefiante pentru a continua să trăiască și el a acceptat, în spiritul afacerilor, desigur, dar și din bunăvoință”, potrivit avocatului său Julien Blot.

Pantofii și drogurile ajungeau în posesia cizmarului prin partenerul unui deținut, iar apoi erau aduse la închisoare în timpul orelor de vizită.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să faceţi cumpărături de Black Friday, în rate?
Observator » Ştiri externe » Droguri ascunse în tălpile adidaşilor. Modul în care un cizmar trimitea canabis deţinuţilor din trei închisori din Franţa