Antena Meniu Search
x

Video Peruci, teancuri de dolari, aur, arme, un baros şi o fotografie cu "capete tăiate". Ce au găsit ruşii în vila lui Prigojin

Rebeliunea armată Wagner în Rusia. Ruşii au publicat magini de la percheziţia efectuată la vila şefului grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, din Sankt-Petersburg în timpul tentativei sale de rebeliune armată, la sfârşitul lui iunie. 

de Redactia Observator

la 06.07.2023, 21:17

Vezi și

Imaginile realizate de forţele de ordine ruse şi făcute publice de presa de stat şi privată arată o vilă luxoasă, cu un elicopter staţionat în grădină care i-ar aparţine lui Evgheni Prigojin, şeful Grupării Wagner.

În timpul percheziţiei, potrivit acestor imagini, anchetatorii au găsit teancuri de dolari şi ruble, lingouri de aur, numeroase arme, dar şi mai multe paşapoarte cu nume diferite şi un dulap plin de peruci.  Au găsit şi faimosul baros folosit de Prigojin în tactici de ameninţare.

Fotografie cu "capete tăiate" în vila lui Prigojin

Site-ul Fontanka, cu sediul la Sankt-Petersburg, a informat de asemenea că o fotografie cu "capete tăiate" fusese găsită la domiciliul lui Prigojin, în condiţiile în care mercenarii săi sunt acuzaţi cu regularitate de abuzuri.

Pe acelaşi subiect

Dulap plin de peruci, teancuri de dolari, lingouri de aur, arme şi faimosul baros. Ce au găsit ruşii în vila lui Prigojin

Telegram

Evgheni Prigojin, erou al Federaţiei Ruse

Potrivit Fontanka, Prigojin, a apărut în public de mai multe ori în ultimul an cu trei stele sau decoraţii de erou, erou al LPR (Republicii Populare Lugansk), erou al RPD (Republicii Populare Doneţk) și Erou al Rusiei.

Informații despre faptul că a primit titlul de Erou al Federației Ruse au apărut vara trecută, dar nu au fost publicate oficial. Lui Prigojin i-ar fi fost acordat acest titlu pe 20 iunie 2022. Această dată este indicată în scrisoarea de decorare care a fost găsită de agenți în casa lui Prigojin pe 25 iunie.

Dulap plin de peruci, teancuri de dolari, lingouri de aur, arme şi faimosul baros. Ce au găsit ruşii în vila lui Prigojin

Telegram

Mesajul de pe barosul lui Evgheni Prigojin

Fontanka a publicat şi o fotografie ce arată un baros enorm amplasat într-o cameră a casei lui Prigojin şi pe al cărui cap de metal se poate vedea mesajul "În caz de negocieri importante". Barosul este unul dintre simbolurile grupului Wagner, care se laudă că utilizează această armă pentru a executa sau a-şi tortura sălbatic duşmanii.

Dulap plin de peruci, teancuri de dolari, lingouri de aur, arme şi faimosul baros. Ce au găsit ruşii în vila lui Prigojin

Telegram

Prigojin avea o camera medicală în vilă 

Ruşii publică imagini şi cu o cameră medicală din vila lui Prigojin, despre care spun că este prectic o terapie intensivă la domiciliu. Potrivit informațiilor publicate de canalul MASH, într-o cameră de aproximativ 20 de metri pătrați există echipamente în valoare de milioane de ruble, plus stocuri de consumabile și medicamente pentru câteva luni. Au fost găsite dispozitive medicale și medicamente specifice pacienților cu tulburări nervoase, cum ar fi scleroza multiplă sau sindromul Guillan-Barre.

Dulap plin de peruci, teancuri de dolari, lingouri de aur, arme şi faimosul baros. Ce au găsit ruşii în vila lui Prigojin

Telegram

Rebeliunea Wagner, de pe 24 iunie, a zguduit puterea rusă în plin conflict în Ucraina. Timp de mai multe ore, combatanţii grupului paramilitar au ocupat un cartier general al armatei ruse în Rostov-pe-Don, în sud-vestul Rusiei, şi au avansat în direcţia Moscovei.

Revolta s-a încheiat pe 24 iunie seara, cu un acord ce prevedea plecarea în Belarus a lui Prigojin, care a dat asigurări că rebeliunea sa nu era menită să răstoarne puterea, ci să salveze Wagner de la dizolvare în favoarea statului major al armatei ruse.

De atunci, mai multe voci importante din medie publice ruse îl prezintă pe Prigojin drept un om de afaceri lacom, care şi-a pierdut minţile după ce a făcut avere datorită unor contracte bănoase încheiate, timp de ani de zile, cu statul rus.

Nicio sancţiune nu a fost anunţată împotriva rebelilor, însă viitorul companiilor lui Prigojin, al imperiului său mediatic şi al operaţiunilor sale de influenţă - atât în Rusia, cât şi în străinătate, mai ales în Africa - pare incert.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Peruci, teancuri de dolari, aur, arme, un baros şi o fotografie cu "capete tăiate". Ce au găsit ruşii în vila lui Prigojin