Antena Meniu Search
x

"E imposibil să trăiești aici, e înfricoșător". Primarul din Mariupol cere evacuarea completă a orașului. 160.000 de civili, în pericol

Primarul din Mariupol, Vadym Boichenko, a declarat, luni, că coridoarele umanitare din oraș sunt sub controlul armatei ruse. În prezent, în orașul fără apă potabilă și electricitate, sunt blocați 160.000 de civili, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:25

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

“Orașul Mariupol nu mai există”, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski. După cele patru săptămâni de bombardamente, 90% dintre clădiri au fost distruse, iar autoritățile locale anunță că aproximativ 5.000 de oameni și-au pierdut viața. 

Oraşul Mariupol, controlat de forţele ruse, este în pragul unei catastrofe umanitare şi trebuie evacuat complet, a declarat, luni, primarul oraşului, Vadym Boichenko. El a afirmat că aproximativ 160.000 de civili sunt blocaţi în oraş, fără energie electrică sau surse de apă potabilă.

"Din nefericire, astăzi, suntem la mâna invadatorilor", a declarat Boichenko. Acesta e cerut evacuarea completă a orașului, care a fost casă pentru aproximativ 400.000 de persoane, înainte de invazia rusă. "După estimările noastre, peste 160.000 de persoane au rămas blocate în Mariupol, unde a devenit imposibil să locuiești pentru că nu mai există apă, electricitate sau căldură. Este înfricoșător".

"Cea mai importantă misiune a noastră este salvarea fiecărei vieți. Sunt speranțe că vom reuși. De exemplu, 26 de autobuze așteaptă să intre în Mariupol pentru a evacua civilii, însă nu au fost lăsate. Așa se întâmplă în fiecare zi. Un joc cinic. Șoferii noștri încearcă să ajungă în locurile de unde pot fi preluați localnicii, care așteaptă cu speranță că vor avea această șansă. Însă Rusia se joacă cu noi".

90% din infrastructura medicală a fost avariată din cauza războiului, trei fiind distruse complet. Totodată, mai multe unități de învățământ au fost lovite de bombardamente, iar mai multe fabrici au fost avariate, iar portul orașului a suferit pagube semnificative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "E imposibil să trăiești aici, e înfricoșător". Primarul din Mariupol cere evacuarea completă a orașului. 160.000 de civili, în pericol