Antena Meniu Search
x

Edouard şi Ferland Mendy se plâng că sunt confundaţi în presă cu Benjamin Mendy, fotbalistul acuzat de 6 violuri: "Negrii nu au nici nume, nici feţe diferite"

Portarul lui Chelsea, Edouard Mendy, şi fundaşul Ferland Mendy de la Real Madrid s-au plâns după ce mai multe publicaţii media au folosit imagini cu ei pentru a ilustra ştirile legate de fostul jucător al lui Manchester City, Benjamin Mendy, care este acuzat de viol şi hărţuire sexuală.

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 13:32

Ferland Mendy (stânga, Real Madrid), Edouard Mendy (centru, Chelsea Londra), Benjamin Mendy (dreapta, Manchester City)
Ferland Mendy (stânga, Real Madrid), Edouard Mendy (centru, Chelsea Londra), Benjamin Mendy (dreapta, Manchester City) - Colaj Getty Images - David Ramos / Martin Rickett - Pool / Michael Regan

Benjamin Mendy, internaţional francez, a fost acuzat de 6 violuri şi o hărţuire sexuală. Jucătorul nu a fost încă judecat, însă avocatul lui spune că Benjamin Mendy neagă acuzaţiile. Manchester City l-a suspendat pe fotbalistul de 27 de ani, care se află în custodia poliţiei din august.

Édouard Mendy este un internaţional senegalez, iar Ferland Mendy joacă pentru Franţa. Cei doi, care sunt veri, au distribuit capturi foto ale mai multor relatări din presă în care sunt folosite fotografiile cu ei pentru a ilustra ştirile despre Benjamin Mendy.

"Trist să văd că în 2021, în Franţa, dar şi în Anglia, pentru unii, oamenii negri nu au nici nume şi nici feţe distincte", a scris Edouard pe Instagram. "Aceste greşeli par anecdotice, dar sunt chiar opusul, sunt emblematice. Nu este chiar aşa complicat să diferenţiezi două feţe, mai ales când tricourile de fotbal sunt de mare ajutor", a mai scris fotbalistul lui Chelsea. 

Când va fi judecat Benjamin Mendy

Pe acelaşi subiect

Fundașul lui Manchester City, Benjamin Mendy, este vizat de alte două acuzații de viol. Benjamin Mendy a fost citat să se prezinte miercuri la Tribunalul din Stockport. Fotbalistul în vârstă de 27 de ani, aflat în arest, se confruntă acum cu șase acuzații de viol și una de agresiune sexuală, potrivit BBC.

Patru femei de peste 16 ani acuză că au fost atacate și violate de fotbalist între octombrie 2020 și august 2021. Internaționalul francez a jucat pentru campionii din Premier League din sezonul trecut, Manchester City, din 2017, când a venit de la Monaco pentru 52 de milioane de lire sterline. El a fost suspendat de club după ce a fost pus sub acuzare.

Un alt bărbat de 40 de ani, implicat în acest dosar, Louis Saha Matturie este și el vizat de șase capete de acuzare de viol în legătură cu atacuri petrecute în martie 2021 și august 2021. Ambii bărbați urmează să fie judecați pe 24 ianuarie 2022.

Mendy a fost arestat după ce o fată de 17 ani a susținut că a fost abuzată sexual la vila jucătorului de 5 milioane de lire sterline din Cheshire în luna august. De asemenea, el a fost acuzat că a violat o femeie în octombrie anul trecut și că a agresat sexual o altă victimă în ianuarie. Jucătorul a încercat să iasă pe cauțiune din arest de trei ori, dar solicitările i-au fost respinse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Edouard şi Ferland Mendy se plâng că sunt confundaţi în presă cu Benjamin Mendy, fotbalistul acuzat de 6 violuri: "Negrii nu au nici nume, nici feţe diferite"