Antena Meniu Search
x

Video Detalii tulburătoare ies la iveală după accidentul cu telecabina din Italia. Salvator: "Nu îmi pot şterge din minte imaginea acestui copil"

Detalii tulburătoare după accidentul tragic de telecabină din alpii italieni, în care au murit 14 oameni. Un băieţel de cinci ani este singurul supravieţuitor şi a fost salvat în ultima clipă de tatăl său care l-a luat în braţe pentru a-l proteja. O altă familie a scăpat pentru că nu a mai avut loc în telecabină din cauza restricţiilor de pandemie.

de Redactia Observator

la 25.05.2021, 22:42

Vezi și

Micul Eitan este singurul supravieţutior din cei 15 oameni din telecabină. La cinci ani se agaţă cu toate puterile de viaţă pe patul unui spital din Torino. A fost martorul unei tragedii de nedescris, în care şi-a pierdut toată familia. Când l-au găsit salvatorii, era în braţele tatălui. Un gest instinctiv al bărbatului, care i-a salvat viaţa copilului. 

Andrea Ferri, pompier din Stresa: "Nu îmi pot şterge din minte imaginea acestui copil, dar şi a celuilalt copil de 2 ani care nu a supravieţuit. Erau în telecabină cu bunicii, cu părinţii. Sper să reziste!"

Eitan are multiple traumatisme şi fracturi. Dror Eydar, Ambasadorul Israelului în Italia: "Avem speranţă, încredere că Eitan va trăi. Eitan în ebraică înseamnă putere!"

În timp ce medicii luptă pentru viaţa copilului, anchetatorii înceracă să afle cum s-a produs accidentul. 

Pe acelaşi subiect

Cum s-a petrecut accidentul din Italia

Telecabina se afla în urcare şi mai avea puţin până în vârful muntelui, în momentul în care cablul principal s-a rupt. Cabina a început să alunece cu viteză înapoi pe cablul de susţinere, a lovit violent un pilon, mai mulţi pini seculari şi s-a prăbuşit. 20 de metri a căzut în gol. Totul a durat 14 secunde.

5 famili au murit pe loc. Silvia avea 26 de ani şi sărbătorea cu iubitul Alessandro recenta absolvire a universităţii. Un moment festiv trebuia să fie plimbarea şi pentru cuplul  Roberta şi Angelo. Femeia tocmai împlinise 40 de ani.

Andrea Ferri, pompier din Stresa: "Am sperat că vom găsi mai multe persoane în viaţă. Cu răni mai uşoare. Din păcate, imediat ce am ajuns am realizat că suntem în faţa unei drame!"

Dario ar fi putut să fie, şi el, la bord. Uşile telecabinei s-au închis chiar în faţa lui. Restricţiile le-au salvat viaţa lui şi fiului de 6 ani. Din cauza pandemiei, telecabina circula la doar o treime din capacitate.

Dario Prezioso: "Sunt aici pentru că am fost la un metru în spatele celor care au fost mai puţin norocoşi decât mine".

La locul accidentului, urmele dramei sunt încă prezente. Marea întrebare a anchetatorior este de ce nu a funcţionat sistemul de frânare al telecabinei şi cum a fost posibil ca pârghia metalică să se rupă. 

Telecabina a fost inaugurată în 1970, iar în 2014 a fost oprită doi ani pentru modernizare. 4 milioane 400 de mii de euro au fost investiţi atunci inclusiv în verificarea cablurilor şi în dotarea cabinelor cu camere de supraveghere. Cablurile ar fi trebuit schimbate din nou în 2029.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Detalii tulburătoare ies la iveală după accidentul cu telecabina din Italia. Salvator: "Nu îmi pot şterge din minte imaginea acestui copil"