Antena Meniu Search
x

Video Primele măsuri după tragedia din Italia. Ce au descoperit anchetatorii la sistemul de frânare al telecabinei

Primele arestări în Italia după tragedia din weekend, când o telecabină s-a prăbuşit în Alpi. 3 angajaţi ai telefericului au ajuns după gratii, după ce procurorii au stabilit că aceştia au apelat la improvizaţii în loc să repare sistemul de frânare. O improvizaţie în urma căreia 14 oameni au murit.

de Redactia Observator

la 26.05.2021, 21:50

Vezi și

După zeci de ore de audieri, procurorii italieni au primele explicaţii şi primii vinovaţi pentru tragedia care a îndoliat Italia. Anchetatorii au descoperit că angajaţii telefericului, în loc să repare sistemul de frânare, care se bloca des, l-au blocat cu o menghină. Astfel, atunci când cablul s-a rupt, sistemul de urgență nu a putut fi activat. Administratorul telecabinei, unul dintre responsabilii operativi şi un inginer au fost trimişi după gratii. Sunt acum acuzaţi de omor cu circumstanţe agravante. 

Alberto Cicognani, comandant carabinieri, Verbania: "Unul dintre cei arestaţi nu a deblocat sistemul de acţionare al frânei de urgenţă, care este necesar să fie activat pe timp de noapte. Dimineaţa este necesar să fie deblocată, tocmai pentru a permite frânarea în caz de nevoie".  

O neglijenţă care a distrus cinci familii. Tineri care plănuiseră o întâlnire romantică, familii care sărbătoreau o zi de naștere, un cuplu care luna viitoare avea programată nunta sau pur și simplu se bucurau de o zi de relaxare la munte. 

Singurul supravieţuitor al tragediei a ieşit din comă

Pe acelaşi subiect

Unicul supravieţuitor al tragediei, Eitan, în vârstă de cinci ani, a fost detubat şi medicii au început procesul de scoatere treptată din comă. Giovanni La Valle, manager spital: "A trecut cu bine peste noapte şi starea sa este stabilă. Nu mai este în stare critică.  Acest lucru a determinat echipa de medici să înceapă procesul de trezire a copilului".  

Nedezliptă de patul băieţelului este mătuşa lui. Este printre puţinele rude pe care le mai are în viaţă şi cea care va fi nevoită să îi dea vestea că mama, tatăl, frăţiorul de doi ani şi străbunicii materni au murit. De altfel, în ultima poză făcută de tatăl lui, Eitan apare alături de străbunicul lui, chiar în telecabina morţii, înainte de tragedie. Lui Eitan i-a salvat viaţa tatăl lui, care într-un gest instinctiv, l-a strâns la piept în momentul în care telecabina a început să cadă în gol.  

300 de metri mai avea telecabina până în vârful muntelui, în momentul în care cablul principal s-a rupt şi a căzut în gol de la 20 de metri. Au urmat 14 secunde de agonie în care cabina s-a rostogolit pe munte cu peste 100 de kilometri la oră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Primele măsuri după tragedia din Italia. Ce au descoperit anchetatorii la sistemul de frânare al telecabinei