Antena Meniu Search
x

El e pilotul avionului rus doborît în Siria. Ultimele lui clipe, surprinse pe video: ”Asta e pentru voi, băieți!”

Maiorul Roman Filipov, pilotul avionului rusesc SU-25 care a fost doborît în Siria, a preferat să se omoare decât să fie capturat de rebeli.

Maiorul Roman Filipov, pilotul avionului rusesc SU-25 care a fost doborît în Siria, a preferat să se omoare decât să fie capturat de rebeli.

”Asta e pentru voi, băieți!” sunt ultimele cuvinte ale pilotului rus, care a aruncat o grenadă după ce rebelii înarmați s-au apropiat de locul unde se afla, după ce s-a catapultat din avionul lovit cu un proiectil al unui lansator portabil de rachete sol-aer (MANPADS).

Bărbatul de 33 de ani a reușit să se catapulteze, păstrând legătura radio cu cei de la baza Hmeymim, de unde decolase, dar a fost rapid interceptat de rebelii sirieni. Totuși, pilotul rus a ucis cu arma sa doi rebeli, potrivit unor noi informații.

Dându-și seama însă că va fi capturat, Filipov a detonat o grenadă, el pierzându-și viața.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Autoritățile ruse au anunțat că pilotul va fi propus pentru a primi, post-mortem, medalia "Erou al Rusiei", cea mai mare distincție din partea Kremlinului.

Avionul era unul dintre cele 6 Su-25 rusești detașate recent din Sevastopol, Crimeea, la baza aeriană Hmeymim din Siria.

În replică la doborîrea Suhoiului, Rusia a ordonat lovituri aeriene în zonă. Ministerul rus al Apărării susține că 30 de rebeli ar fi fost uciși.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mergeţi cu plăcere la job?

Observator » Stiri externe » El e pilotul avionului rus doborît în Siria. Ultimele lui clipe, surprinse pe video: ”Asta e pentru voi, băieți!”