Antena Meniu Search
x

Video Elicopter militar rusesc, prăbușit în timpul unor exerciții în Crimeea. Tensiunile dintre Putin și șeful mercenarilor Wagner, la cote maxime

Ucraina face progrese pe frontul de est, deşi oficial nu a început contraofensiva. Liderul de la Kiev a primit şi altă veste bună, din Turcia. Acordul pentru exportul cerealelor ar putea fi prelungit în curând. În Crimeea, în schimb, un elicopter militar rusesc s-a prăbuşit în timpul unui antrenament, ducând la moartea celor doi piloţi. La Moscova, tensiunile sunt la cote maxime, anunţă un fost spion KGB care spune că există neînţelegeri între Putin şi liderul Wagner. Astăzi, Zelenski ar urma să se deplaseze în Italia unde ar avea o întâlnire cu Papa Francisc, preşedintele ţării, dar şi cu premierul Giorgia Meloni. 

de Redactia Observator

la 13.05.2023, 15:45

Vezi și

În Bahmut şi în apropiere de oraş, se dau lupte crâncene. După luni întregi de bombardamente, ucrainenii au avansat doi kilometri şi spun că nu au mai pierdut deloc poziţii în ultima săptămână. Imaginile de pe front arată zeci de victime, dar şi momentul în care militarii lui Putin se predau. 

Trei ofiţeri de poliţie au fost răniţi pe frontul din Bahmut, iar în Harkov şi Herson, trei civili şi-au pierdut viaţa în urma atacurilor ruseşti. Mai multe explozii au fost raportate şi în Luhansk. O coloană mare de fum negru se ridică deasupra oraşului. În schimb, ruşii pretind că au respins un mare atac în apropiere de Soledar.

Igor Konashenkov, purtător de cuvânt Ministerul rus al Apărării: "Pierderile inamicului s-au ridicat la aproximativ 900 de militari ucraineni uciși și răniți, peste 30 de vehicule blindate distruse, precum și șapte mașini, două obuziere D-30 și un obuzier L-118 fabricat în Marea Britanie."

Alte clipuri video arată cum ruşii au transformat Marinka în oraş fantomă. Toate clădirile au fost distruse, pământul e plin de găuri de proiectile, iar 9.000 de locuitori au fugit. China se oferă să discute săptămâna viitoare cu Ucraina, Polonia şi Rusia despre un eventual acord de pace. 

Pe acelaşi subiect

Extinderea acordului pentru exportul cerealelor, posibilă în curând

Wang Wenbin, purtător de cuvânt MAE chinez: "China este dispusă să continue să joace un rol constructiv, să construiască mai mult consens internațional privind încetarea focului și încetarea războiului, să înceapă discuții de pace și să evite escaladarea situației."

Zelenski a declarat însă în repetate rânduri că asta se va întâmpla numai după retragerea Moscovei din teritoriiile ocupate. Alte negocieri au loc la Istanbul, iar ministrul turc al Apărării a anunţat că prelungirea acordului pentru exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră ar putea fi semnată curând. Între timp, o nouă notă internă a Uniunii Europene arată că Ucraina a pierdut 13 mii de soldaţi, iar parchetul general ucrainean spune că aproape 500 de copii au fost ucişi de ruşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Elicopter militar rusesc, prăbușit în timpul unor exerciții în Crimeea. Tensiunile dintre Putin și șeful mercenarilor Wagner, la cote maxime