Antena Meniu Search
x

Emmanuel Macron a fost testat pozitiv cu COVID-19

Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost diagnosticat cu COVID-19. Acesta a fost testat, după ce a început să prezinte simptome specifice virusului. Şeful statului va sta în izolare pentru şapte zile.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 17.12.2020, 20:08

Vezi și
  • Emmanuel Macron a fost testat pozitiv cu Covid-19
  • Şeful statului francez se va izola pentru şapte zile

Şeful statului francez, Emmanuel Macron, a fost diagnosticat cu COVID-19. Preşedintele a fost testat după ce a început să dezvolte simptomele bolii.

Emmanuel Macron a intrat în carantină pentru şapte zile. Anunţul a venit de la Palatul Élysée, prin intermediul unui comunicat, potrivit news.ro. 

''Potrivit consemnelor sanitare în vigoare, care se aplică tuturor, preşedintele Republicii se va izola timp de şapte zile. El va continua să muncească şi să-şi desfăşoare activităţile de la distanţă'', anunţă preşedinţia franceză.

Se pare că şi premierul Jean Castex ar urma să se izoleze, după ce ar fi intrat în contact cu Emmanuel Macron, notează Reuters.

Testări multiple

Anturajul preşedintelui declara la începutul săptămânii pentru Le Figaro că Macron s-a testat în mai multe rânduri de la începutul pandemiei, dar de fiecare dată rezultatul fusese negativ.

Soţia sa, Prima Doamnă Brigitte Macron, fusese ''caz de contact'' în urmă cu mai multe luni, însă cuplul prezidenţial nu s-a infectat atunci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Emmanuel Macron a fost testat pozitiv cu COVID-19