"Este o boală înfricoșătoare și teribilă și a provocat mai multe decese decât orice altceva". ALERTĂ la nivel mondial, după ce epidemia de CIUMĂ a atins un punct critic
Autoritățile din Madagascar și din lume sunt în alertă maximă, după ce epidemia de ciumă pneumonică a atins un punct critic.
Autoritățile din Madagascar și din lume sunt în alertă maximă, după ce epidemia de ciumă pneumonică a atins un punct critic.
Banca Mondială a anunțat că a aprobat furnizarea sumei de 5 milioane de dolari pentru a veni în sprijinul epidemiei de ciumă care afectează Madagascar și care, potrivit experților, a atins un punct critic.
"Această nouă epidemie este cea mai rea din ultimii 50 de ani sau chiar mai mult", a declarat profesorul Jimmy Whitworth, cercetător la Școala Londoneză de Medicină.
Pe 26 octombrie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că, în Madagascar au murit 93 de persoane, iar 1.300 de oameni au fost infectați.
O săptămână mai târziu, pe 31 octombrie, numărul persoanelor infectate ajunsese la 1800, iar celor decedate la 127.
Potrivit unei estimări realizate de Daily Mail, în cazul în care se menține același ritm de transmitere, până pe data de 10 decembrie, numărul celor infectați ar putea ajunge la 23.000.
Epidemia din acest an este provocată de ciuma pneumonică, care se răspandeste prin intermediul aerului, de la o persoană la alta, iar decesul poate surveni în 24 de ore, în cazul în care nu se intervine cu antibiotice.
Profesorul Johnjoe McFadden, genetician molecular la Universitate Surrey, a declarat că ciuma pneumonică este "o boală înfricoșătoare". "Este o boală teribilă și a provocat mai multe decese decât orice altceva", a mai spus acesta.
Autoritățile din alte nouă țări, Africa de Sud, Insulele Seychelles, La Reunion, Mozambiqc Tanzania, Kenya, Ethiopia, Comoros și Mauritius, au declanșat alerta, de teama răspândirii aceste maladii mortale.