Antena Meniu Search
x

Europa, îngenunchiată din nou de pandemie. Marea Britanie şi Franţa au raportat ieri un număr record de îmbolnăviri

Cazurile de infectare cu coronavirus cresc de la o zi la alta în Europa. Ieri, Marea Britanie a raportat cel mai mare număr de îmbolnăviri de la începutul pandemiei, în timp ce Franţa a ajuns la  peste 65.000 de cazuri zilnice, cea mai mare cifră din ultimele 13 luni.

de Redactia Observator

la 16.12.2021, 09:30

Marea Britanie, record de cazuri de la începutul pandemiei
Marea Britanie, record de cazuri de la începutul pandemiei - Shutterstock

Regatul Unit a raportat miercuri un număr record de noi cazuri zilnice de Covid-19, cu 78.610 în ultimele 24 de ore. Cifra a fost în creştere, comparativ cu cele 59.610 de cazuri, înregistrate cu o zi înainte și depășește maximul anterior de 68.053 de cazuri raportate pe 8 ianuarie, scrie CNBC.

Subliniază creșterea dramatică a infecțiilor pe care o înregistrează țara înaintea perioadei de vacanță, varianta omicron care se așteaptă să devină rapid tulpină dominantă. Un reprezentant al Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie a avertizat că ar putea exista cifre „uimitoare” în următoarele zile.Miercuri, în Marea Britanie au fost 165 de noi decese cauzate de Covid , conform datelor guvernamentale. Premierul britanic Boris Johnson a confirmat luni că cel puțin un pacient infectat cu noua variantă omicron a murit în țară. A fost primul deces confirmat public la nivel global de la noua tulpină puternic mutantă.

Cel mai mare număr de îmbolnăviri de la începutul pandemiei

Johnson a avertizat, de asemenea, că Marea Britanie se confruntă cu un „val mare” de infecții cu omicron și a anunțat că Anglia își va accelera programul de rapel pentru a oferi tuturor adulților o a treia doză de vaccin până la sfârșitul anului. Guvernul și-a propus anterior să-și extindă planul de amplificare la toți cei peste 18 ani până la sfârșitul lunii ianuarie.

Până acum, aproape 25 de milioane de oameni au primit o doză de rapel cu un vaccin în țara de 67 de milioane. Oamenii de știință sunt optimiști că dozele de rapel vor îmbunătăți imunitatea împotriva noii variante foarte transmisibile. Franța a înregistrat, de asemenea, miercuri 65.713 noi infecții cu coronavirus, au arătat datele Ministerului Sănătății, fiind cea mai mare valoare după noiembrie 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Europa, îngenunchiată din nou de pandemie. Marea Britanie şi Franţa au raportat ieri un număr record de îmbolnăviri