Antena Meniu Search
x

Europa, între caniculă și vijelii

Căldura extremă face ravagii şi la graniţele României. În Ungaria, Serbia, Croaţia, Slovacia, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina este cod roşu de caniculă! Temperaturile au ajuns până la 40 de grade Celsius

Vezi și

Căldura extremă face ravagii şi la graniţele României. În Ungaria, Serbia, Croaţia, Slovacia, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina este cod roşu de caniculă! Temperaturile au ajuns până la 40 de grade Celsius

Vestul şi centrul Europei, în schimb, sunt sub cod portocaliu de vijelii puternice. 

Locuitorii din Budapesta abia au făcut faţă temperaturilor ridicate. La 39 de grade, oamenii au căutat să se răcorească în preajma fântânilor arteziene.

Europa se confruntă cu temperaturi extreme de mai bine de o săptămână. În Germania, se înregistrează valori istorice. Nemţii nu au mai avut un iulie atât de călduros de aproape un secol şi jumătate. În sudul ţării, ca să evite un eventual incendiu de vegetaţie, autorităţile supraveghează din aer pădurile.

Mai rău este în Serbia, unde este cod roşu de caniculă. Temperaturile vor atinge 40 de grade la umbră. Şi avertizările meteorologilor din Slovacia, Croaţia, Slovenia, dar şi ale celor din Bosnia-Herţegovina au "colorat" hărţile în roşu.

Iar în vestul şi centrul Europei e posibil să se formeze furtuni violente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Europa, între caniculă și vijelii