Antena Meniu Search
x

Video Europa lasă în spate criza AstraZeneca. Majoritatea statelor au anunţat că reiau vaccinarea cu acest ser

Europa se grăbeşte să lase în spate criza AstraZeneca. Majoritatea statelor au anunţat că reiau vaccinarea cu serul britanicilor, după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a spus că acesta este sigur. Ţara noastră a scos şi ea de sub carantină cele aproximativ 4000 de doze din lotul cu probleme şi le va folosi în zilele următoare.

de Redactia Observator

la 19.03.2021, 21:33

Vezi și
  • Ţările au început din nou imunizarea cu AstraZeneca
  • Agenţia Europeană a Medicamentului a dat reasigurări că vaccinul AstraZeneca este sigur

Imediat ce Agenţia Europeană a Medicamentului a dat reasigurări că vaccinul AstraZeneca este sigur, rând pe rând majoritatea statelor care suspendaseră administrarea serului au anunţat că o vor relua. Spania, Portugalia şi Olanda vor reîncepe imunizarea cu serul britnaicilor de săptămâna viitoare, în timp ce Germania, Italia şi Franţa, au reluat imunizările chiar de azi. 

Nicola Magrini, director Agenţia italiană a Medicamentului: Principala veste este că beneficiile vaccinului AstraZeneca sunt superioare riscurilor. Este important să subliniem asta.   

Danemarca, Norvegia şi Suedia nu se grăbesc însă, spun că aşteaptă şi decizia propriilor oameni de ştiinţă. Mulţi europeni sunt şi ei supra precauţi şi îşi anulează programările pentru imunizarea cu AstraZeneca. În Franţa, un sondaj recent arată că doar 22% din populaţie mai are încredere în acest ser. Pentru a-i convinge pe francezi că vaccinul este sigur, şeful guvernului de la Paris şi-a făcut azi vaccinul Astra Zeneca.  

Franţa, măsuri dure pentru limitarea transmiterii coronavirusului

Pe acelaşi subiect

Franţa este într-o situaţie disperată, peste 100.000 de oameni s-au infectat numai în ultimele 3 zile, aşa că aseară, premierul nu a avut de ales şi i-a anunţat pe francezi că se întorc la carantină. Restricţiile vizează aproximativ 21 de milioane de oameni, inclusiv locuitorii regiunii Paris, care vor fi din nou în lockdown timp de o lună. Toate magazinele neesenţiale se închid, oamenii nu pot ieşi din casă fără un motiv întemeiat şi nici să viziteze alte regiuni.  

Jean Castex, premierul Franţei: Concret, puteţi ieşi afară la plimbare, pentru a lua aer sau a face sport în timpul zilei, fără limită de timp, dar doar cu o adeverinţă şi pe o distanţă de 10 kilometri în jurul casei.  

Peste Canalul Mânecii, e ziua vaccinării şi pentru Boris Johnson. Şi el a ales tot vaccinul AstraZeneca.   

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Vaccinul Oxford este sigur, vaccinul Pfizer este sigur. Singurul lucru care nu este sigur este să te îmbolnăveşti de COVID. De aceea este atât de important pentru noi toţi să ne vaccinăm, când ne vine rândul. 

Lider mondial al imunizării, Israelul simte deja beneficiile unei campanii reuşite. Oamenii pot deja petrece ca în vremurile bune.  În Tel Aviv, terasele şi restaurnantele sunt pline seară de seară. Peste jumătate din populaţia ţării a fost imunizată deja şi aproape toate restricţiile au fost ridicate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Europa lasă în spate criza AstraZeneca. Majoritatea statelor au anunţat că reiau vaccinarea cu acest ser