Antena Meniu Search
x

Europa, lovită din plin de al doilea val al pandemiei. Experții sunt îngrijorați

Valul doi al pandemiei de coronavirus seamănă tot mai mult cu unul de tsunami. Cu peste 11 mii de noi cazuri, Germania a stabilit un nou record de infectări. Experţii sunt îngrijoraţi, mai ales că cifrele au crescut de cinci ori de la începutul lunii. Situaţia este critică pe tot continentul. Spania şi Franţa au depăşit un milion de bolnavi de COVID.

de Redactia Observator

la 23.10.2020, 01:05

Vezi și
  • Italia, Olanda, Polonia, Cehia şi Grecia au stabilit noi vârfuri de infectare în 24 de ore
  • În Marea Britanie s-au instituit trei grade de restricţii

Ieri Spania, astăzi Franţa. În ciuda restricţiilor impuse, două ţări europene au depăşit 1 milion de infectări.

Ritmul cu care virusul câştigă teren este galopant. Italia, Olanda, Polonia, Cehia şi Grecia au stabilit noi vârfuri de infectare în 24 de ore - cel mai ridicat de la declanşarea pandemiei.

În Germania şi ministrul sănătăţii se numără printre cei bolnavi.

Locuitor: Sunt tristă şi îngrijorată de aceste veşti. Presupun că ne vom confrunta cu şi mai multe restricţii. Dar cred că sunt justificate. Trebuie să supravieţuim acestei pandemii cumva!

Amenzi uriașe în Irlanda

În faţa situaţiei dificile, autorităţile impun tot mai multe restricţii şi cresc amenzile. Până la 2.500 de euro amendă sau şase luni de închisoare propune Irlanda pentru cei care organizează petreceri. În Marea Britanie s-au instituit trei grade de restricţii, în funcţie de rata contagiunii.

Localnică: E foarte greu, nu ne putem vedea nepoţii, nu putem merge nicăieri. Nu e bine, nu-i aşa?! Dar ce putem face? Este pentru propria siguranţă.

Lipsa de informaţie enervează mai mult lumea, cred eu. Oamenii s-au săturat să li se spună, pur şi simplu, ce trebuie să facă.

Peste 60.000 de cazuri noi zilnice în SUA

Pandemia câştigă teren şi în Statele Unite. Specialiştii de la Centrul de Control al Bolilor din Atlanta consideră, acum, că virusul se poate transmite şi prin contacte mai scurte de 15 minute, dar repetate, cu cei infectaţi.

Numărul cazurilor este în creştere în 40 de state. Zilele trecute s-au înregistrat şi 60 de mii de noi cazuri pe zi şi 700 de decese. Oficialii pun creşterea cazurilor pe seama răcirii vremii ceea ce a făcut ca oamenii să petreacă mai mult timp în spaţii închise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Europa, lovită din plin de al doilea val al pandemiei. Experții sunt îngrijorați