Antena Meniu Search
x

Video Europa şi SUA se sufocă. Spitalele iau măsuri disperate: Americanii care ajung la camera de gardă sunt băgaţi în saci de cadavre, pline cu gheaţă

Europa şi Statele Unite se sufocă! Spitalele iau măsuri disperate. Americanii care ajung la camera de gardă din cauza caniculei sunt băgaţi în saci de cadavre, pline cu gheaţă, ca să le scadă temperatura. Pe continentul nostru, numărul italienilor care fac insolaţie sau ajung la medic deshidrataţi a crescut cu 25%. Căldură de foc este şi în Franţa: 10 oraşe au doborât toate recordurile de căldură înregistrate până acum.

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 21:04

Vezi și

La Roma, staţiile meteo au înregistrat 41,8 grade Celsius pentru prima dată în istorie. Pe străzile metropolei, echipe de la Protecţia Civilă au distribuit sute de termosuri pentru ca oamenii să îşi poată lua apă de la fântânile publice. În toată Italia, 23 de oraşe au fost plasate sub cod roşu de caniculă. Temperaturile extreme ar putea aduce şi penurie de alimente. Producţia de grâu va scădea cu 70%, se tem fermierii.

În Phoenix, spitalele sunt copleşite la fel ca în pandemie

La fel s-a întâmplat în Catalonia, unde termometrele au sărit de 45 de grade Celsius. Toată lumea a dat buzna la plajă şi în apă, dar degeaba. Foarte cald este şi în ţările unde, tehnic, nu este caniculă. Un grup de specialişti în sănătate publică din Germania propune introducerea somnului de prânz, la fel ca în Spania, pentru protejarea muncitorilor în perioada valurilor de căldură. Potrivit sateliţilor europeni, temperaturile resimţite la nivelul solului au fost de 50 de grade în Foggia şi Catania, 40 de grade la Ankara şi 50 în Nicosia.

În sudul Statelor Unite, medicii din Texas şi Arizona apelează la metode disperate pentru a salva pacienţii supraîncălziţi: victimele sunt puse în saci pentru cadavre, pline cu gheaţă. În Phoenix, spitalele sunt copleşite la fel ca în pandemie, iar cel puţin 12 oameni au pierit din cauza arşiţei. Ca să supravieţuiască, americanii şi-au schimbat stilul de viaţă. Săptămâna aceasta, statul Phoenix a fost acoperit şi de o furtună uriaşă de nisip, care i-a ţinut pe locanici captivi ore bune în case.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Europa şi SUA se sufocă. Spitalele iau măsuri disperate: Americanii care ajung la camera de gardă sunt băgaţi în saci de cadavre, pline cu gheaţă