Antena Meniu Search
x

Video Europenii nu mai pot fi ţinuţi în case. Italienii și francezii au umplut parcurile, în Dublin protestatarii s-au bătut cu poliția

Europenii nu mai pot fi ţinuţi în case. În Dublin, oamenii au ieşit în stradă pentru mai multă libertate şi s-au bătut cu poliţia. Iar în Italia şi Marea Britanie, oamenii nu au mai ţinut cont de nicio restricţie şi au umplut până la refuz parcurile şi zonele de promenadă. 

de Redactia Observator

la 28.02.2021, 22:12

Vezi și
  • Tot mai mulți europeni refuză să mai respecte regulile de distanțare, după luni întregi de restricții

Începută paşnic, manifestaţia împotriva carantinei de la Dublin a degenerat rapid în lupte de stradă cu forţele de ordine. Violenţele au izbucnit în momentul în care poliţia a încercat să le oprească marşul prin oraş. Aşa că protestatarii i-au atacat cu petarde şi artificii transformate în proiectile. Cel puţin 20 de manifestanţi şi-au petrecut noaptea la secţie după ce au fost reţinuţi de poliţie.

În Irlanda, 2021 a început cu cele mai stricte restricţii de la începutul pandemiei, după explozia de cazuri provocate de supertulpina britanică a coronavirusului. Oamenii spun însă cu nu mai rezistă în case şi spun că vor să trăiască în libertate. 

În Anglia, au fost peste 15 grade Celsius, aşa că oamenii au ignorat ordinul de a sta acasă. Falezele şi parcurile au fost arhipline. Britanicii s-au plimbat şi au stat la soare ca în vremurile bune. Ţara este în lockdown complet de la începutul anului iar locuitorii nu au voie să îşi părăsească locuinţele, decât dacă au un motiv întemeiat. 

Italienii iau ieșit din casă, înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții

Şi la Milano, vremea caldă a scos italienii în stradă, mai ales că de mâine revin restricţiile. Circulaţia va fi interzisă după ora 22.00 fără un motiv întemeiat. Aşa că oamenii au profitat din plin de ultimul weekend de libertate şi s-au strâns cu miile în parcuri şi în zonele de promenadă. Milanezii au rămas în aer liber până târziu în noapte, când s-au strâns la o uriaşă petrecere în centrul oraşului. 

Şi la Nisa vremea a fost frumoasă, numai că oamenii nu au voie să iasă din case. Capitala Coastei de Azur se află în carantină, aşa că plajele au fost păzite de poliţie.  

În Franţa, numărul de noi infectări cu coronavirus creşte din nou cu rapiditate, iar jumătate dintre noile cazuri sunt generate de tulpina britanică a coronavirusului. Aşa că în 20 regiuni au fost luate măsuri pentru a ţine infecţiile sub control. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Europenii nu mai pot fi ţinuţi în case. Italienii și francezii au umplut parcurile, în Dublin protestatarii s-au bătut cu poliția