Antena Meniu Search
x

Explozie Turcia: Autoritățile impun o interdicție temporară asupra transmisiilor posturilor TV

Guvernul turc a impus o interdicție temporară asupra transmisiilor posturilor de televiziune după explozia puternică produsă marți dimineață la Istanbul și soldată cu cel puțin 10 morți și 15 răniți

Guvernul turc a impus o interdicție temporară asupra transmisiilor posturilor de televiziune după explozia puternică produsă marți dimineață la Istanbul și soldată cu cel puțin 10 morți și 15 răniți

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus emite un ordin în acest sens, a anunțat RTUK, autoritatea turcă de monitorizare a audiovizualului.

CITEŞTE ŞI Turcia: Explozie puternică la Istanbul, soldată cu mai mulți morți

Un reporter DPA a întâmpinat dificultăți atunci când a intenționat să se apropie de locul incidentului și să fotografieze, în timp ce postul CNN Turk a anunțat că s-a confruntat cu 'restricții' neclare în acoperirea evenimentului.

Deflagrația s-a produs în piața Sultanahmet, nu departe de Palatul Topkapî și Moscheea Albastră, la ora locală 10:18 (8:18 GMT), și a fost auzită până în piața Taksim, situată la câțiva kilometri depărtare.

Autoritățile bănuiesc că explozia este de origine 'teroristă', conform unui oficial guvernamental turc. Postul de televiziune CNN Turk a relatat că printre răniți se află turiști germani și norvegieni.

Deflagrația a survenit la un an după ce o femeie s-a aruncat în aer în apropierea unei secții de poliție din piața Sultanahmet, incident soldat cu moartea unui polițist. Atentatul a fost inițial revendicat de o grupare de extremă stânga, dar ulterior s-a dovedit că la originea sa s-au aflat militanți islamiști.

În urmă cu câteva luni, un dublu atentat sinucigaș a dus la moartea a 103 persoane în fața gării centrale din Ankara. Acest atac, cel mai grav survenit pe teritoriul turc, a fost atribuit grupării Statul Islamic.

Un alt atac cu bombă a fost comis anul trecut de gruparea jihadistă în orașul turc Suruc, situat în apropierea graniței cu Siria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Explozie Turcia: Autoritățile impun o interdicție temporară asupra transmisiilor posturilor TV