Antena Meniu Search
x

Extremista franceză Marine Le Pen: Voi distruge toate turbinele eoliene dacă sunt aleasă președinte

Extremista franceză, Marine Le Pen, candidată din nou la alegerile prezidenţiale din Franţa a declarat joi că va anula toate subvențiile pentru energie regenerabilă și va toate distruge turbinele eoliene din Franța dacă va fi aleasă anul viitor.

de Redactia Observator

la 15.10.2021, 13:06

Extremista franceză, Marine Le Pen: Voi distruge toate turbinele eoliene dacă sunt aleasă președinte
Marine Le Pen - Profimedia

Le Pen, candidata partidului de extremă dreapta - Adunarea Naţională - la votul din aprilie anul viitor, a intrat în al doilea tur la alegerile din 2017 și ar putea repeta istoria în 2022, deși prezentatorul TV Eric Zemmour. și el de extremă dreapta, a depăşit-o în unele sondaje. 

"Energia eoliană și energia solară nu sunt regenerabile, sunt intermitente. Dacă voi fi aleasă, voi opri toate construcțiile de noi parcuri eoliene și voi lansa un mare proiect pentru a le demonta", a spus ea la radio RTL. Mai mult, a spus că va renunța la subvențiile pentru energie eoliană și solară, care ajung la șase sau șapte miliarde de euro pe an.

Ministrul Mediului, Barbara Pompili, a criticat declarația lui Le Pen pe Twitter. "Demontarea turbinelor eoliene din Franța ne-ar priva de cel puțin opt la sută din producția noastră de energie electrică ... Doamna Le Pen ar cauza întreruperi de electricitate", a scris Pompili.

Le Pen a mai spus că va sprijini industria nucleară a Franței, aprobând construcția de reactoare noi, finanțând modernizarea majoră a flotei existente și sprijinind construcția de reactoare modulare mici, așa cum a propus și președintele Emmanuel Macron.

Pe acelaşi subiect

Într-un program pentru stimularea economiei franceze prezentat săptămâna aceasta, Macron a propus un sprijin de miliarde de euro pentru vehiculele electrice, industria nucleară și hidrogenul verde - produs cu energie nucleară - dar a menționat mai puțin energia regenerabilă. 

Franța produce aproximativ 75% din electricitate în centralele nucleare, ceea ce înseamnă că producția sa de energie electrică are printre cele mai scăzute emisii de carbon pe cap de locuitor din toate țările dezvoltate. Cu toate acestea, rămâne mult în urma Germaniei și a altor națiuni europene în ceea ce privește investițiile în energia eoliană și solară.

În Franța, există o mișcare activă anti-eoliană, care este susținută de extrema dreaptă și centru dreapta, în special de Xavier Bertrand, cel mai important candidat conservator la alegerile prezidențiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Extremista franceză Marine Le Pen: Voi distruge toate turbinele eoliene dacă sunt aleasă președinte