Antena Meniu Search
x

Actriţele Felicity Huffman şi Lori Loughlin, acuzate că au dat o mită uriaşă pentru a-şi înscrie copiii la şcoli de prestigiu

Actriţele Felicity Huffman și Lori Loughlin, dar şi alte zeci de personaje foarte cunoscute şi bogate, sunt acuzate că au dat o mită uriaşă pentru a-şi înscrie copiii la cele mai prestigioase şcoli din ţară.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 12.03.2019, 23:10

Mită de sute de mii de dolari, chiar milioane, în unele cazuri

Actriţele Felicity Huffman și Lori Loughlin, dar şi alte zeci de personaje foarte cunoscute şi bogate, sunt acuzate că au dat o mită uriaşă pentru a-şi înscrie copiii la cele mai prestigioase şcoli din ţară.

Felicity Huffman și Lori Loughlin se numără printre zeci de părinți bogați şi profesori ai unor şcoli de elită, acuzați de participarea la o fraudă la nivel național, pentru a-şi înscrie şi menţine copiii în colegii de prestigiu, potrivit FBI.

Mită de sute de mii de dolari, chiar milioane, în unele cazuri

Procurorii federali au declarat că frauda a avut două piese importante. În prima parte, părinții ar fi plătit o organizație de pregătire pentru colegiu, pentru a da testul de admitere în numele studenților sau pentru a primi răspunsurile corecte.

În al doilea rând, organizația respectivă ar fi mituit profesorii, pentru a ajuta la admiterea studenților în colegiu, indiferent de abilitățile lor reale, au spus procurorii federali.

Documentele susțin, de asemenea, că unii inculpați au creat profiluri atletice false pentru elevi, pentru a-i face să pară a fi sportivi de succes.

Operațiunea Varsity Blues

În total, 50 de persoane au fost acuzate în ancheta penală care a fost numită "Operațiunea Varsity Blues".

"Acest caz este despre corupția din ce în ce mai mare a admiterilor în colegiile de elită, prin aplicarea constantă a bogăției combinată cu frauda. Nu poate exista un sistem de admitere colegial separat pentru cei bogați și voi adăuga că nu va exista nici un sistem separat de justiție penală. Gândiţi-vă că pentru fiecare student admis prin fraudă, un student cinstit, cu adevărat talentat a fost respins", precizează oficialul FBI.

Admiterea în şcoli de prestigiu, garantată de bogăţie

Agentul special al FBI, Joseph Bonavolonta, a declarat că părinții au cheltuit undeva de la 200.000 dolari, la 6.5 milioane dolari pentru a garanta admiterea în şcoli de prestigiu pentru copiii lor.

Profesori şi antrenori de la Yale, Stanford, Universitatea din California de Sud, Wake Forest și Georgetown, printre altele, sunt implicați în acest caz.

Cazul este privit de FBI ca fiind cea mai mare escrocherie de admitere din colegii descoperită vreodată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Actriţele Felicity Huffman şi Lori Loughlin, acuzate că au dat o mită uriaşă pentru a-şi înscrie copiii la şcoli de prestigiu