Antena Meniu Search
x

Festivalul vânătorilor cu şoimi

În Kîrgîzstan, o fostă republică sovietică din Asia Centrală, câţiva iubitori ai tradiţiilor locale încearcă să reînvie străvechiul obicei al vânătorii cu şoimi.

Vezi și

În Kîrgîzstan, o fostă republică sovietică din Asia Centrală, câţiva iubitori ai tradiţiilor locale încearcă să reînvie străvechiul obicei al vânătorii cu şoimi.

Un festival pe această temă, aflat la a doua ediţie, a reunit vânători din 15 ţări, deşi organizatorii se plâng că autorităţile nu le-au dat prea mult ajutor.

Festivalul a avut loc într-un decor spectaculos, pe malul unui lac de munte. Participanţii au venit din fostele republici sovietice ale Asiei Centrale dar şi din ţările arabe, unde vânătorii cu şoimi sunt, poate, mai puţini dar, cu siguranţă, mai înstăriţi. pe la început se văd nişte arabi spectatori

La ceremonia de deschidere, şoimarii şi-au îmbrăcat veşmintele tradiţionale pentru a reconstitui cât mai bine ambianţa unor veacuri de mult trecute.

Vânătoarea cu şoimi este, într-adevăr, o tradiţie străveche în Asia Centrală. Chiar şi în mormintele antice s-au găsit schelete de cai şi păsări de pradă care atestă că acest gen de vânătoare se practica încă de atunci. Bătrânii satelor spun că, pe vremuri, păsările erau dresate să captureze chiar şi animale mari, ca urşii sau căpriorii, iar oamenii locului îşi asigurau, astfel, hrana de toate zilele.

Festivalul a inclus şi alte genuri de vânătoare, cum este cea, mai obişnuită, cu câini. Înscris în Jocurile Mondiale ale Nomazilor, festivalul este o iniţiativă privată, fără mult sprijin din partea guvernului kîrgîz. Organizatorii speră, însă, să atragă turiştii străini, amatori de spectacole exotice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Festivalul vânătorilor cu şoimi