Antena Meniu Search
x

Foto Fetiţa de 7 ani care a topit inimile oamenilor cântând "Let it go" într-un buncăr, în timpul bombardamentelor din Kiev, a ajuns în Polonia

Fetiţa care a înmuiat inimile oamenilor de pe întreaga planetă, după ce a cântat „Let it go” într-un buncăr din Ucraina, a ajuns în siguranţă în Polonia.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 09.03.2022, 11:37

Captură video
Fetiţa de 7 ani care a topit inimile oamenilor cântând "Let it go" într-un buncăr, în timpul bombardamentelor din Kiev, a ajuns în Polonia - Youtube / The Independent

Micuţa Amelia Anisovych, care a topit inimile celor speriaţi de bombardamente cântând hit-ul din filmulde animaţie Frozen – „Let it go” într-un buncăr din Kiev, a ieşit în siguranţă din Ucraina şi a ajuns în Polonia unde rămâne în grija bunicii ei.

Copila de doar 7 ani a devenit virală săptămâna trecută, când un videoclip cu ea cântând într-un buncăr pentru zecile de oameni ascunşi de bombardamentele ruseşti, a fost postat pe Facebook. Interpretarea adorabilă a fost distribuită de sute de mii de ori pe diverse platforme de socializare și i-a adus Ameliei mesaje de sprijin chiar şi din partea cântăreței originale a melodiei, Idina Menzel, și a compozitorului Kristen Anderson-Lopez.

Mulți se temeau însă că „fata cu vocea frumoasă”, așa cum a fost descrisă de Anderson-Lopez, va deveni încă o victimă tragică a invaziei Rusiei în Ucraina. Din fericire, s-a dezvăluit ieri că după șase zile petrecute într-un buncăr, supraviețuind aproape fără mâncare sau apă, micuța Amelia a reuşit să ajungă în Polonia după o călătorie istovitoare de două zile, iar acum locuieşte în siguranţă cu bunica ei.

Amalia a ajuns în Polonia, alături de fratele ei

Pe acelaşi subiect

Fetiţa a plecat alături de fratele ei mai mare, Misha, în vârstă de 15 ani, în timp ce mama Lilia și tatăl Roman au rămas la Kiev.

Lilia, în vârstă de 39 de ani, a declarat pentru The Sun: „Întotdeauna am știut că Amelia este foarte talentată și că e în fapt un înger dulce, iar acum întreaga lume știe la fel. Dar este o tragedie că ea a ajuns o vedetă din cauza atâtor morți și distrugeri. Am fost atât de tristă când a trebuit să-mi iau rămas bun de la copiii mei, dar a fost cel mai bun lucru de făcut pentru a mă asigura că sunt în siguranță.”

Videoclipul cu Amelia cântând în adăpostul anti-bombă a fost postat pentru prima dată pe Facebook, joi, de Marta Smekhova, care spune că l-a filmat cu permisiunea mamei fetei. „Încă de la primul cuvânt, a fost liniște deplină în adăpost... Toată lumea și-a lăsat treburile deoparte și a asculat un cântec al acestei fete care strălucea...Nici bărbații nu și-au putut controla lacrimile”, a scris Smekhova.

În videoclip, Amelia a prezentat o versiune a melodiei „Let It Go” pentru cei care se adăposteau în buncăr. Unii sunt văzuți întinși pe podea, în timp ce alții stau în jurul Ameliei și înregistrează prestația ei pe telefoanele lor. Cântecul a fost înregistrat inițial pentru coloana sonoră a filmului animat Disney Frozen. Cântat de actrița Idina Menzel și scris de Kristen Anderson-Lopez și Robert Lopez, a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original și a ajuns pe locul cinci în Billboard Hot 100. În 2014, Disney a lansat o compilație de 42 de versiuni în limbi străine ale cântecului, inclusiv traduceri în ucraineană și rusă.

Povestea din spatele videoclipului viral

Smekhova a spus că a filmat-o pe Amelia într-un adăpost anti-bombă din Kiev„Intrând într-unul dintre adăposturile anti-bombă de la Kiev, am văzut mai mulţi copii care desenau la lumina slabă din încăpere. M-am oprit, i-am lăudat şi m-am oferit să fac o mică expoziţie pentru a decora cu creaţiile lor", a scris ea pe postarea de pe Facebook, potrivit Daily Mail.

Una dintre fetiţe i-a atras apoi atenţia în mod special. ”S-a dovedit a fi atât de prietenoasă, atât de vorbăreaţă. Mi-a spus că pe lângă desen îi place să cânte şi mi-a împărtăşit visul său de a cânta pe o scenă mare, în faţa publicului. «Deci, ce se întâmplă?» Spun eu. «Acum ne organizăm, vezi câţi oameni sunt aici? Pentru ei poţi cânta!»”

Femeia a spus că Amelia era îngrijorată pentru că era prima ei reprezentație şi poate că nimeni nu ar fi auzit-o pentru că era gălăgie: „Inutil să spun că era îngrijorată degeaba. De la primul cuvânt a venit liniștea completă în buncăr. Toată lumea și-a lăsat treburile deoparte și a asculat un cântec al acestei fete care strălucea...Nici bărbații nu și-au putut controla lacrimile”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Smekhova a continuat să vorbească despre impactul pe care l-a avut videoclipul: „Am arătat acest videoclip oamenilor din diferite orașe ale Ucrainei, a fost văzut de străini în diferite părți ale lumii! Amelia, cântarea ta nu a lăsat pe nimeni indiferent! Uite, ruşilor, împotriva cui luptaţi! Doar un laș poate lupta împotriva civililor, le poate lua copilăria copiilor fără apărare! Îți lași copiii să meargă la tocană, făcându-i carne de tun... iar copiii noștri radiază lumină, și chiar și într-un subsol crud întunecat nu li se stinge lumina, ci strălucesc şi mai tare!”

Război Rusia - Ucraina, ziua 14

Au trecut două săptămâni de la începerea războiului. Autorităţile din Ucraina anunţă prima evacuare reuşită: 5.000 de civili au plecat din Sumy. Pe de altă parte, Rusia a mutat un tren blindat plin de armament din Crimeea în Ucraina, anunţă Pentagonul. Potrivit aceloraşi surse, o nouă coloană rusă se îndreaptă spre Kiev şi se pregăteşte încercuirea capitalei Ucrainei. Rusia a anunţat că astăzi, începând cu ora 09:00, va fi încetat focul în 5 oraşe importante, inclusiv Kiev, pentru a se permite evacuarea civililor.

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina: ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5ZIUA 6ZIUA 7ZIUA8ZIUA 9ZIUA 10ZIUA 11ZIUA 12 şi ZIUA 13

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Fetiţa de 7 ani care a topit inimile oamenilor cântând "Let it go" într-un buncăr, în timpul bombardamentelor din Kiev, a ajuns în Polonia