Antena Meniu Search
x

Fetiţă ucisă, după ce o grădiniţă a fost bombardată de armata rusă, în Ucraina. "Urma să împlinească 8 ani peste 3 zile!"

Numărul civililor uciși în timpul invaziei din Ucraina crește de la o zi la alta. Până duminică, Comisarul ucrainean pentru Drepturile Omului a estimat că numărul de victime din rândul civililor a ajuns la 210, între aceştia fiind şi mulţi copii. O grădiniță și un orfelinat s-au numărat printre țintele raportate, dar Rusia a negat.

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 16:16

Fotografie ilustrativă
Procurorul general Irina Venediktova a declarat că fetiţa a murit sâmbătă la spital, în urma rănilor mult prea grave - armata Ucrainei

O fetiță de șapte ani din regiunea Sumy Oblast a murit într-un atac sângeros asupra unei grădinițe, mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în urma bombardamentelor din centrul capitalei, iar 10 membri ai comunității etnice grecești aparţinând Ucrainei au fost uciși când satele lor au fost atacate de armata rusă în sud, relatează Sky News.

Alisa Hlans este una dintre cele şapte victime care au sfârşit tragic atunci când o grădiniţă a fost bombardată în a doua zi a invaziei ruse, vineri, în orășelul Okhtyrka, la o oră de mers cu mașina de granița de nord-est a Ucrainei. Copila urma să împlinească vârsta de 8 ani peste trei zile. Destinul i-a fost frânt însă nedrept şi mult prea devreme.

Medicii ucraineni luptă pentru a salva viaţa copiilor prinşi în focul războiului

Procurorul general Irina Venediktova a declarat că fetiţa a murit sâmbătă la spital, în urma rănilor mult prea grave. Potrivit BBC, medicii au depus eforturi disperate şi pentru salvarea unui al doilea copil rănit, a adăugat ea într-un mesaj pe reţelele de socializare, alături de o imagine cu mesajul: „Avem nevoie de pace!”

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Hlans Alice, 26 mai 2014 - 26 februarie 2022, ora decesului 13.15. O fată din Okhtyrka din regiunea Sumy este o altă victimă a unui agresor sângeros", a scris procurorul.

Victimele tinere ale războiului continuă să crească, pe măsură ce bombardamentele armatei ruse se concentrează pe mai multe oraşe din capitala ţării, Kiev. Până acum, 16 copii au fost omorâţi în timpul atacurilor. Polina, o fetiţă de clasa a IV-a a fost ucisă pe loc, alături de părinţii săi, după ce maşina familiei a fost prinsă într-un schimb de focuri a sabotorilor ruşi, pe o stradă din Kiev. Fratele şi sora acesteia au ajuns la spital în stare gravă. Un alt băieţel de 6 ani s-a numărat printre victimele războiului, după ce un depozit de carburant din apropierea capitalei a fost ținta rachetelor armatei ruse.

O fetiță de șase ani pe nume Sofia Fedko și fratele ei Ivan, care avea doar câteva săptămâni, au murit când cinci membri ai aceleiași familii au fost atacați în apropierea orașului Herson, din sud. În prima zi a conflictului au murit și Irina, mama copiilor și doi bunici, în vârstă de 56 de ani.

Un băiat al cărui nume nu a fost făcut public a fost ucis în a doua zi de lupte în micul oraș Chuhuiv din regiunea Harkiv din estul Ucrainei, după ce un obuz a lovit un bloc de apartamente, în timp ce un medic local a declarat pentru Sky News că un băiat de zece ani a murit din cauza rănilor grave în drum spre Spitalul de Copii Ohmatdyt, din Kiev, vineri seară. Dr Andrey Vysotskyi a spus că băiatul se afla „în ambulanță și, de asemenea, ambulanța era atacată”.

Război Rusia - Ucraina, ziua 6

După cinci zile și cinci nopți de confruntări cu forţele armate ale Rusiei, Ucraina rezistă. A șasea zi de război a început cu noi bombardamente, după ce aseară capitala ucraineană a fost atacată masiv cu rachete. Explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei, iar imagini din satelit arată un convoi de tancuri şi blindate care se îndreaptă spre Kiev, potrivit BBC News. Tot în această dimineață, rușii au dezlănțuit iadul la Harkov. Bombele au căzut în centrul oraşului şi în cartierele rezidenţiale, iar autorităţile ucrainene acuză Rusia că ar fi folosit armament termobaric utilizat în războiul din Cecenia. 

Bilanțul invaziei ruse este cumplit. De la începutul războiului, 400 de ucraineni şi-au pierdut viaţa. Printre ei 16 copii, a spus preşedintele Zelenski. Alţi 1.700 de civili au fost răniţi, dintre care 45 sunt copii. Şi armata rusă a recunoscut că unii dintre soldaţii săi au fost ucişi. Ucrainenii spun că ar fi vorba despre 5.300 de militari ruşi, în timp ce peste 200 ar fi în acest moment prizonieri. 

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina:  ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Fetiţă ucisă, după ce o grădiniţă a fost bombardată de armata rusă, în Ucraina. "Urma să împlinească 8 ani peste 3 zile!"