Antena Meniu Search
x

Video Fetiță de 8 ani din Grecia, ”moarte lentă și dureroasă” după ce a fost strivită de poarta metalică a unei fabrici. Martorii au rămas nepăsători

Revoltă şi durere în Grecia. Olga, o fetiţă de numai opt ani, a avut parte de o moarte cumplită. Copila a fost prinsă în uşa metalică a unei fabrici, a agonizat timp de o oră şi nimeni nu a făcut nimic pentru a o salva. Portarul fabricii a fost arestat, iar directorul a fost interogat de poliţie. Anchetate, dar în libertate, sunt şi mama, şi bunica fetei, pentru că procurorii vor să afle de ce au lăsat-o nesupravegheată. Vă avertzizăm că urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţinal.

de Redactia Observator

la 04.12.2021, 21:08

Vezi și

Tragedia a avut loc luna trecută, în apropiere de Atena. Olga se plimba prin cartierul în care locuieşte, aşa cum o făcuse de atât de multe ori. În momentul în care ajunge în faţa unei fabrici, vede poarta deschisă şi intră în curte. Se răzgândeşte însă şi vrea să iasă, Doar că, în acel moment portarul dă comanda pentru închiderea porţii.

În filmare se vede cum copila încerarcă să oprească uşa, crezând că e cu senzori de mişcare, întinde o mână, însă poarta de fier nu se opreşte. Chiar şi aşa fata se hotărăşte să treacă. Ceea ce urmează este greu de privit. Fata este prinsă şi strivită între uşa metalică şi zid.

Abia după 20 de minute, portarul observă copila. Nu sare însă să o ajute, întoarce capul şi pleacă mai departe. Revine după un minut, dar nici atunci nu face nimic, vorbeşte în schimb la telefon gesticulând. După alte câteva minute, uşa se deschide şi fata cade la pământ. Doi muncitori se apropie de ea, aprind o lanternă şi pleacă.

Fetița a fost lăsată să zacă în agonie mai bine de o oră

Pe acelaşi subiect

Un alt muncitor este filmat lovind-o pe fată cu piciorul pentru a vedea dacă era vie sau moartă, apoi pleacă mai departe. La aproape o oră după ce fata este strivită de poartă, un camion iese din fabrică, iar în urma lui uşa se închide şi o loveşte pe Olga pentru a doua oară.

Avocatul familiei: ”Vrem să fie anchetaţi. Dacă nu se va întâmpla asta, nu o să aflăm niciodată adevărul”.

Moartea fetiței de 8 ani a fost lentă, spun medicii care i-au făcut autopsia

Raportul medico-legal consemnează faptul că fata a avut o moarte "lentă şi dureroasă". Copila a zăcut în agonie mai bine de o oră, timp în care au trecut nepăsători pe lângă ea, cel puţin 10 oameni. 

Familia fetei crede că este vorba de un act rasist, deoarece ei sunt membri ai comunităţii rome din Grecia. Cruzimea de care au dat dovadă muncitorii este prea mult şi pentru prezentatoarea unei televiziuni elene, care începe să plângă în direct.

Prezentatoarea de la o televiziune elenă izbucnește în plâns când vede imaginile

Mara Zaharea, prezentatoare Star TV: ”Îmi pare rău.Thanasis, nu știu ce să spun, nu știu, iartă-mă, vorbește. Aceștia sunt oameni? Un copil de 8 ani. Gândește-te la asta. O fac așa, îi dau cu piciorul”.

În cele din urmă, cel care alertează poliţie este portarul, dar abia după ce vorbeşte cu directorul, care îi spune că după ce sună la 112 să închidă fabrica şi să plece. El a fost arestat de poliţie, iar directorul şi şoferul de camion sunt şi ei anchetaţi. Poliţia le-a reţinut şi pe mama, şi bunica fetei sub acuzaţia de "neglijarea unui minor", dar au fost ulterior eliberate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Fetiță de 8 ani din Grecia, ”moarte lentă și dureroasă” după ce a fost strivită de poarta metalică a unei fabrici. Martorii au rămas nepăsători