Antena Meniu Search
x

Foto Fetiță din Kiev, fotografiată cu o acadea și o pușcă: "Doar să nu-i spuneți, vă rog, că sancțiuni mai dure ar fi prea scumpe pentru Europa"

O fetiță de nouă ani din Kiev, fotografiată cu o acadea și o pușcă la fereastra unei locuințe distruse, scoate la iveală ororile invaziei rusești din Ucraina.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 13.03.2022, 00:43

Fetiță fotografiată cu o acadea și o pușcă, în Ucraina
Fetiță din Kiev, fotografiată cu o acadea și o pușcă: "Doar să nu-i spuneți, vă rog, că sancțiuni mai dure ar fi prea scumpe pentru Europa" - Twitter / Donald Tusk

Copiii nu ar trebui să fie niciodată în mijlocul unui război. Însă realitatea dură a conflictului din Ucraina nu iartă pe nimeni. O fetiță din Kiev, fotografiată cu o acadea și o armă de foc în brațe, arată cât de puternică este dorința multor ucraineni de a-și apăra familiile și casele în care au trăit, în pace, până acum 17 zile. Cu panglici în culorile Ucrainei prinse în păr, copila pare conștientă de situație și pregătită pentru ce e mai rău.

Fotografia cu impact emoțional a fost distrubuită masiv pe rețelele de socializare, fiind postată inclusiv de Donald Tusk, fost premier polonez și președinte al Consiliului European, în prezent liderul Partidului Popular European (PPE).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Doar să nu-i spuneți, vă rog, că sancțiuni mai dure ar fi prea scumpe pentru Europa", a scris el pe Twitter.

Pe acelaşi subiect

Cine a făcut fotografia cu fetița de nouă ani din Kiev

Potrivit jurnaliștilor de la as.com, momentul a fost imortalizat de Alexei Kiricenko, tatăl copilei. El a fost cel care a publicat-o pe Facebook cu un mesaj scurt: "Tânără fată cu o acadea". În secțiunea de comentarii bărbatul a explicat că fotografia a fost pregătită din timp și că i-a dat micuței arma sa, fără gloanțe, pentru a transmite un mesaj cu privire la ce se întâmplă în capitala Ucrainei și nu numai.

Peste 70 de copii au fost uciși de la începutul invaziei, iar peste 100 au suferit răni, a declarat un oficial din Parlamentul Ucrainei. Pe 9 martie, războiul a ajuns și la bebeluși. A fost o revoltă internaţională după ce armata rusă a bombardat o maternitate și un spital de copii din Mariupol, oraș din sudul Ucrainei.

A 17-a zi de război între Rusia și Ucraina

Trupele ruse continuă să lovească teritoriul Ucrainei pentru a șaptesprezecea zi la rând. Soldații lui Vladimir Putin şi-au extins pentru prima dată ofensiva spre vest, au atacat Dnipro și Luțk, în timp ce convoiul de blindate lung de peste 60 de kilometri, care se îndrepta spre capitală, a fost "dispersat şi redesfăşurat".

Autorităţile ucrainene au avertizat că situaţia din Mariupol este "critică". La Kiev au sunat din nou sirenele alarmei aeriene, în timp ce se auzeau explozii puternice, iar la Cernihiv au fost înregistrate pagube însemnate.

Între timp, Belarus desfăşoară cinci unităţi de luptă la frontiera sudică pentru "a preveni intrarea în ţară a unor formaţiuni naţionaliste armate" din Ucraina, iar Emmanuel Macron şi Olaf Scholz i-au cerut lui Vladimir Putin încetarea imediată a războiului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Fetiță din Kiev, fotografiată cu o acadea și o pușcă: "Doar să nu-i spuneți, vă rog, că sancțiuni mai dure ar fi prea scumpe pentru Europa"