Antena Meniu Search
x

Video Filmul tentativei de asasinat din Argentina. Cristina Fernandez de Kirchner a văzut moartea cu ochii, dar pistolul s-a blocat

Moartea a privit-o în ochi, dar norocul a ajuns primul la ea. Fosta preşedintă a Argentinei, acum vicepreședintă, a scăpat cu viaţă după ce un bărbat a luat-o la ţintă cu o armă. Glonţul nu a plecat, însă, pe ţeavă, iar agenţii de pază l-au imobilizat pe atacator. Cu o nepăsare vecină cu afecţiunile psihice, atentatorul nu le-a spus poliţiştilor de ce a vrut să o ucidă pe femeia de 69 de ani. 

de Redactia Observator

la 02.09.2022, 20:31

Vezi și

Martor: Am auzit zgomotul când a apăsat pe trăgaci, dar nu am înţeles ce se întâmpla până când paznicii nu au sărit pe el. Nici Cristina (n.r. Fernandez de Kirchner) nu a părut că înţelege. 

Fosta preşedintă a Argentinei a încremenit când s-a trezit cu pistolul în faţă. Un noroc rar a făcut ca arma să se blocheze. 

Atacatorul, un bărbat de 35 de ani din Brazilia, pare să aibă violenţa în sânge. Pe numele lui există mai multe plângeri pentru că a chinuit animale, iar anul trecut a fost arestat pentru că umbla înarmat cu un cuţit de 35 de centimetri. Anchetatorii încă nu au reuşit să afle de ce a vrut să o ucidă pe fosta preşedintă a Argentinei. 

Martor: Am fost să văd locul unde este reţinut. Am rămas uimit să văd cât de calm era, stătea picior peste picior şi se juca cu mâinile. 

Pe acelaşi subiect

Cristina Fernandez de Kirchner trece printr-o perioadă grea

Procurorii care o acuză de corupţie au cerut luna trecută să fie trimisă 12 ani de închisoare, iar acum a fost ţinta unei tentative de asasinat. Politician controversat, a încercat să abată atenţia de la acuzaţii şi să pozeze în victimă. În 2015, după ce i s-au terminat cele două mandate la preşedinţie, arăta cu degetul spre Statele Unite.

Cristina Fernandez, fost preşedinte al Argentinei: Dacă voi păţi ceva, şi spun asta foarte serios, dacă păţesc ceva, să priviţi înspre Nord.

Acum două luni, alt fost om de stat, Shinzo Abe, a fost mai puţin norocos decât Cristina de Kirchner. Cel mai longeviv premier al Japoniei a pierit după ce a fost împuşcat cu o armă artizanală, în timpul unui miting electoral. Atacatorul a fost arestat şi a fost extrem de confuz când a povestit anchetatorilor de ce a făcut moarte de om.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Filmul tentativei de asasinat din Argentina. Cristina Fernandez de Kirchner a văzut moartea cu ochii, dar pistolul s-a blocat