Antena Meniu Search
x

Video Finală prezidențială trasă la indigo în SUA. Americanii, nevoiți iar să aleagă între Joe Biden și Donald Trump

Alegeri SUA 2024. Atât Joe Biden, cât şi Donald Trump au câștigat detaşat alegerile primare din statele Georgia şi Mississippi. Odată cu acest rezultat, ambii şi-au atins şi numărul necesar de delegaţi democraţi şi republicani, iar asta înseamnă că mai au doar un singur pas până să intre în cursa finală pentru Casa Albă, la alegerile din noiembrie. Astfel, Statele Unite se îndreaptă spre o confruntare trasă la indigo cu cea din 2020. O revanșă prezidenţială de acest fel a avut loc acum mai bine de 70 de ani. Însă majoritatea americanilor nu-şi doreşte o nouă finală Biden - Trump. Alegătorii sunt îngrijoraţi de faptul actualul preşedinte este prea în vârstă să ducă la capăt un nou mandat, dar şi din cauza proceselor penale care îl vizează pe Trump.

de Redactia Observator

la 13.03.2024, 09:01

Vezi și

Fostul preşedinte american Donald Trump a atins numărul de delegaţi necesari pentru a-şi asigura nominalizarea drept candidat al Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie, arată numărătoarea realizată de canalele CNN şi NBC după victoria lui Trump la alegerile primare de marţi din statul Washington (nord-vest), transmite dpa.

Donald Trump a trecut pragul de 1215 delegaţi şi, cel mai probabil, va candida - din nou - împotriva actualului preşedinte democrat Joe Biden la scrutinul prevăzut pentru 5 noiembrie.

Singurul rival serios al lui Trump la alegerile primare republicane, fosta ambasadoare a SUA la ONU şi guvernatoare din Carolina de Sud Nikki Haley, s-a retras din campanie săptămâna trecută.

Donald Trump (77 de ani) nu va nominalizat oficial drept candidat înainte de Convenţia Partidului Republican, programată să aibă loc în iulie la Milwaukee, statul Wisconsin, transmite Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Alegeri în SUA. Finală prezidențială Joe Biden - Donald Trump, ca în 2020

Potrivit CNN şi NBC, şi Joe Biden (81 de ani) a trecut pragul de 1968 de delegaţi pentru a putea fi nominalizat candidat al Partidului Democrat, după victoria sa la alegerile primare de săptămâna trecută din Georgia.

Cum nici Biden nu are concurenţă serioasă în rândurile partidului, este considerat în mod cert candidatul acestuia la alegerile din noiembrie, urmând să fie nominalizat oficial la Convenţia Naţională Democrată prevăzută pentru luna august la Chicago, în statul Illinois.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Finală prezidențială trasă la indigo în SUA. Americanii, nevoiți iar să aleagă între Joe Biden și Donald Trump