Antena Meniu Search
x

Focar de holeră în sudul Nigeriei. Peste 51 de oameni și-au pierdut viața în doar câteva zile

Zeci de persoane și-au pierdut viața, în doar câteva zile, după ce s-au îmbolnăvit de holeră. Focarul s-a răspândit rapid în cel puțin zece sate din sudul Nigeriei. Focarele de holeră sunt raportate frecvent în această țară din cauza accesului redus la surse de apă potabilă.

de Redactia Observator

la 20.12.2022, 10:17

Focar de holeră în sudul Nigeriei
Este focar de holeră în sudul Nigeriei. Zeci de oameni și-au pierdut viața în câteva zile - Shutterstock

Bilanţul unui focar de holeră care s-a răspândit în cel puţin zece sate din statul Cross River situat în sudul Nigeriei a crescut luni de la 20 la 51 de decese, a anunţat un lider local, transmite agenţia Xinhua, conform Agerpres.

Cele 31 de victime înregistrate de la precedentul bilanţ au murit de duminică până luni, a declarat presei Bernard Egbe, un şef de trib din comunitatea Ekureku din Cross River. Patru dintre pacienţii diagnosticaţi cu holeră şi internaţi într-un spital din regiune se află în stare critică, a precizat Egbe, relatează sursa citată.

Duminică, autorităţile sanitare locale au declarat că focarul de holeră s-a declanşat joi, iar guvernul a trimis resurse umane şi materiale în satele afectate pentru a preveni răspândirea bolii deosebit de contagioasă.

Cum se manifestă holera

Pe acelaşi subiect

Janet Ekpeyong, directoarea Agenţiei de dezvoltare a asistenţei medicale primare din Cross River, a declarat duminică reporterilor că decesele ar fi putut fi evitate în cazul în care în satele afectate ar fi fost respectate protocoalele. Pentru gestionarea focarului, Ekpeyong a evidenţiat necesitatea stabilirii unei căi de comunicare cu liderii comunităţii pentru a se asigura respectarea protocoalelor de igienă în vederea prevenirii apariţiei cazurilor de holeră şi a altor boli asociate în acea parte a ţării.

Totodată, ea a declarat că sunt în curs de desfăşurare operaţiuni de tratare a surselor de apă şi de fumigaţie, precizând că această comunitate se confruntă cu provocări asociate cu lipsa apei potabile şi accesul redus la servicii sanitare.

În forma sa cea mai gravă, holera se manifestă prin diaree acută care poate duce la moarte prin deshidratare severă. Focarele de holeră sunt raportate frecvent în Nigeria din cauza accesului redus la surse de apă potabilă, în special în zonele dens populate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Focar de holeră în sudul Nigeriei. Peste 51 de oameni și-au pierdut viața în doar câteva zile