Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Furtuna Xaver lasă în urmă morţi, oameni fără case şi multă durere!

Furtuna Xaver a făcut zece victime în trecerea ei prin ţările din vestul şi centrul continentului european.

de Redactia Observator

la 07.12.2013 , 10:26

Sute de mii de oameni au rămas fără curent electric, oraşul german Hamburg a fost parţial inundat iar în Anglia, mai multe case sunt gata să se prăbuşească în mare.

În Suedia, furtuna a primit un nume local: "Sven". A fost prima furtună de iarnă a sezonului, dar şi una din cele mai violente din ultimii ani. Ploile îngheţate au fost însoţite de rafale de vânt de peste 100 de kilometri pe oră.

Deosebirea este că acum, pe lângă rafalele puternice de vânt, avem şi problema zăpezii. În plus, ploaia adusă de furtuna Sven se transformă în gheaţă.

Vezi și

A fost o zi grea şi pentru britanici. Furtuna a fost atât de puternică încât, pe coasta de est a Regatului Unit, mai multor case le-a fugit, pur şi simplu, pământul de sub fundaţie. Iar în vest, inundaţiile au făcut ravagii.

Mai multe avioane au avut dificultăţi serioase la aterizare pe aeroportul din Birmingham, din cauza vântului lateral puternic. Piloţii au evitat, uneori, în ultimul moment prăbuşirea şi au fost îndrumaţi spre alte aeroporturi. Sute de curse aeriene au fost anulate şi în alte ţări.

În Germania, câteva cartiere din Hamburg au fost inundate, aşa cum s-a mai întâmplat la furtuni foarte puternice. Localnicii s-au resemnat şi au încercat să salveze tot ce puteau. În alte regiuni, vântul a fost marele pericol.

Trei persoane au murit în Polonia după ce un copac a căzut peste maşina lor. Aproape 400.000 de oameni au rămas fără curent electric, în nordul ţării. Circulaţia pe şosele şi căi ferate a fost serios perturbată, la fel ca în toate ţările afectate de furtună.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Furtuna Xaver lasă în urmă morţi, oameni fără case şi multă durere!