Antena Meniu Search
x

Ucraina - Islanda, meci decisiv pentru calificarea în grupa României de la Euro 2024

Naţionala de fotbal a României a fost repartizată în Grupa E a Campionatului European găzduit, în vara acestui an, de Germania, astfel că jucătorii noştri ar urma să dea piept, la turneul final, cu Belgia şi Slovacia, formaţii deja calificate, dar şi cu învingătoarea dintre Ucraina şi Islanda, echipe ce urmează să se înfrunte într-un meci decisiv.

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 13:55

Ucraina şi Islanda se înfruntă în meci direct pentru calificarea la Euro 2024
Ucraina şi Islanda se înfruntă în meci direct pentru calificarea la Euro 2024 - Profimedia
  • Ucraina şi Islanda se înfruntă în meci direct pentru calificarea la Euro 2024.

După ce a câştigat, 10 meciuri fără înfrângere, o grupă din care au mai făcut parte Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra, naţionala de fotbal a României a fost repartizată în Grupa E la Euro 2024, alături de Belgia, Slovacia şi una dintre cele trei învingătoare ale duelurilor din play-off.

Ei bine, a patra formaţie din Grupa E de la Euro 2024 ar urma să se stabilească dintre Ucraina şi Islanda, cele două formaţii reuşind să-şi câştige meciurile pe care le-au avut programate în semifinalele play-off-ului.

Islanda a făcut spectacol împotriva Israelului, 4-1, cu trei dintre goluri marcate de atacantul Albert Gudmundsson. Ucraina a întors de o manieră incredibilă duelul cu Bosnia-Herţegovina, din deplasare, 2-1, după ce gazdele au condus cu 1-0, până în minutul 84, dar Yaremchuk şi Dovbyk au punctat într-un interval de patru minute şi au năruit speranţele celor circa 11.000 de spectatori prezenţi în tribunele arenei din Zenica.

În principiu, Ucraina ar fi trebuit să aibă avantajul terenului propriu în confruntarea decisivă cu Islanda. Totuşi, din cauza conflictului armat în care este implicată Ucraina, duelul dintre cele două formaţii ar urma să aibă loc marţi, 26 martie, ora 21.45, la Wroclaw, în Polonia.

Dintre Ucraina şi Islanda se alege, practic, prima adversară a României de la Euro 2024. Naţionala noastră debutează la Euro 2024 pe 17 iunie, la Munchen, de la 16.00, ora României, înfruntând tocmai învingătoarea din play-off-ul de calificare.

Celelalte meciuri decisive pentru calificarea la Euro 2024 sunt Ţara Galilor - Polonia şi Georgia - Grecia. Vorbim despre patru formaţii care şi-au câştigat de o manieră categorică jocurile din semifinalele play-off-ului: Georgia - Luxemburg 2-0, Grecia - Kazahstan 5-0, Polonia - Estonia 5-1 şi Ţara Galilor - Finlanda 4-1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Ucraina - Islanda, meci decisiv pentru calificarea în grupa României de la Euro 2024