Antena Meniu Search
x

Germania vrea să introducă o nouă restricţie: adunările private, limitate la maximum 10 persoane

Germania vrea să introducă o nouă regulă pentru a limita răspândirea Omicron, noua varianta a coronavirusului. Potrivit unui proiect de măsuri, prezentat de Reuters, Germania plănuieşte să limiteze adunările private la maximum 10 persoane.

de Redactia Observator

la 20.12.2021, 17:28

Germania vrea să introducă o nouă restricţie: adunările private, limitate la maximum 10 persoane
- Profimedia

 Documentul prevede ca din 28 decembrie, la adunările private să participe maximum 10 persoane care pot face dovada vaccinării sau trecerii prin boală. Restricţia se va aplica indiferent dacă vorbim despre o locaţie la interior sau la exterior. Copiii sunt singurii care vor fi exceptaţi de la această regulă.

Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei, a convocat o întrunire marţi după-amiază, 21 decembrie, cu toţi cei 16 guvernatori ai landurilor din Germania pentru a dezbate şi, eventual, aproba noua măsură. Proiectul mai prevede că regula să se aplice şi în cazul adunărilor private organizate într-un restaurant, spre exemplu. În acelaşi timp, guvernul german a anunţat că va extinde sprijinul financiar pentru companiile şi organizaţiile afectate de măsurile dictate în pandemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Germania vrea să introducă o nouă restricţie: adunările private, limitate la maximum 10 persoane