Antena Meniu Search
x

Video Giganţii lumii sancţionează Rusia. Analiştii spun că în câteva luni prăbuşirea economică îi va crea probleme mari lui Putin

150 milioane de oameni sunt sancţionaţi din cauza lui Vladimir Putin. În doar câteva zile, ruşii au rămas fără posibilitatea de a-şi cumpăra telefoane Iphone, produse Nike sau H&M. Nu mai pot zbura niciunde în Uniunea Europeană, nu vor mai putea vede cele mai noi filme. În plus, nu îşi vor mai putea cumpăra anumite mărci de maşini sau mobilă de la Ikea, totul după ce liderul lor a ordonat invadarea Ucrainei. 

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 20:38

Vezi și

Sancţiunile venite din toate părţile îi ating chiar şi pe ruşii care nu sunt de acord cu războiul.

Emmanuel Macron: Preşedintele Putin a ales acest război.  Nu suntem în război cu Rusia.  Suntem alături de ruşii, care refuză ca un război atât de dezonorant să fie condus în numele lor.

Printre cei care au dat dislike Rusiei se numără şi Shell, Exxon, BMW, General Motors, Renault sau Danone. Şi furnizarea de bancnote în euro către Rusia a fost interzisă de UE.

Ursula Von De Leyen, Președinte al Comisiei Europene: Scopul nostru este să retezăm capacitatea Kremlinului de a îşi ataca vecinii. Avertizează de la Bucureşti, unde a fost în vizită, şefa Comisiei Europene.

Pe acelaşi subiect

Ikea a anunţat la rândul ei retragerea din Rusia, iar imediat sute de ruşi s-au călcat în picioare pentru a pune mâna pe ultimele bucăţi de mobilier.

Bursa de la Moscova a rămas închisă de la începutul săptămânii, iar azi un dolar se vindea pentru aproximativ 112 ruble, iar un euro pentru 122 de ruble. Pentru a-i împiedica pe oameni să renunţe la ruble, Kremlinul a decis să impună o taxă de 30% pe tranzacţiile valutare. În plus, ruşii vor fi nevoiţi să se întoarcă la cash.

Vadim Kapuskin, profesor în economie: Băncile sancționate și clienții acestora nu vor mai putea folosi cardurile Visa și Master în străinătate. Servicii precum Google Pay și Apple Pay nu vor mai funcționa în Rusia. Dacă numărul băncilor sancționate va crește în continuare, va aduce multe probleme poporului rus.

Viaţa de zi cu zi devine tot mai grea pentru ruşi

Pavel Felgenhauer, analist: Banii pentru a susţine acest război nu există în mod real. În câteva luni, prăbuşirea economică va duce, mai mult sau mai puţin, la o criză politică internă. Deci, dacă Putin nu reuşeşte, dacă armata rusă nu încheie acest război victorioasă, vor fi într-o situaţie fără ieşire.

Inclusiv sportivii paralimpici au fost excluşi de la Jocurile Olimpice de Iarnă din China. Iar reprezentanţii Formulei 1 au reziliat contractul cu organizatorul Marelui Premiu de la Soci.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: Avem prieteni, avem aliaţi, avem numeroşi parteneri pe scena intenaţională, care nu şi-au pierdut independenţa şi abilitatea de a fi ghidaţi de interesul naţional, spre deosebire de Europa şi alte câteva ţări. Şi ei sunt sub o presiune imensă.

Prietenii Rusiei sunt însă puţini, iar cei cu o reală influenţă pe scena internaţională şi mai puţini. O demonstrează şi votul de ieri de la Naţiunile Unite. Patru state sunt de partea Rusiei, 36 s/au abţinut, iar împotrivă au fost nu mai puţin de 114.

Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii in România: Trebuie să ne asigurăm că nu îşi mai permite să mai ia decizii proaste. Pentru asta sunt sancţiunile.Asta e modul prin care Comunitatea Internaţională, care e îngrozită, spune: Domnule Putin, opriţi această nebunie!

Iar Rusia reacţionează. Controversatul politician Dimitri Rogozin, acum Seful Agenţiei Spaţiale ruse, a anunţat că ruşii nu vor mai furniza Statelor Unite motoare pentru rachete. În plus, avertizează că Stația Spațială Internațională ar putea să cadă peste Statele Unite sau Europa. Unele sancţiuni însă sunt cel puţin controversate. Spre exemplu, pisicile din Rusia au fost interzise de la toate competiţiile internaţionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Giganţii lumii sancţionează Rusia. Analiştii spun că în câteva luni prăbuşirea economică îi va crea probleme mari lui Putin