Antena Meniu Search
x

Noi restricții în Grecia, începând de sâmbătă. Carantină de noapte în Atena și în zonele afectate de pandemie

Grecia impune carantina de noapte în regiunile cele mai afectate de epidemia de Covid-19, conform declaraţiilor premierului Kyriakos Mitsotakis. Printre regiunile vizate se găsesc Kozani şi Kastoria, situate în nordul ţării, urmate de Attica, unde se află şi Atena.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.10.2020, 23:12

Noi restricții în Grecia, începând de sâmbătă
Noi restricții în Grecia, începând de sâmbătă - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Cele mai afectate regiuni ale Greciei sunt Kozani şi Kastoria, situate în nordul ţării, urmate de Attica, unde se află şi Atena.
  • Până în prezent, în Grecia, 549 de persoane au murit din cauza coronavirusului.

Conform noilor reglementări, care vor intra în vigoare începând de sâmbătă, carantina de noapte va fi între orele 0.30 şi 5.00.

Cele mai afectate regiuni ale Greciei sunt Kozani şi Kastoria, situate în nordul ţării, urmate de Attica, unde se află şi Atena.

Cifrele înregistrate în Grecia sunt mai mici decât în restul Europei, însă au continuat să crească de la începutul lunii octombrie.

„Obiectivul nostru este să reducem gradul de infectare limitând deplasările după ora 0:00. Probabil nu va fi distractiv o perioadă, dar e pentru sănătatea noastră. Nu este momentul să ţinem petreceri secrete pentru că va fi cu preţul vieţii altora”, a declarat Mitsotakis, făcând aluzie la petrecerile tinerilor, din ultima perioadă, unde nu s-au respectat toate măsurile de distanţare, scrie Mediafax.

„Totodată, cifrele vorbesc de la sine. Rata de infectare este mare în rândul tinerilor. Dar apoi, de la ei, este infectată familia, inclusiv cei în vârstă”, a adăugat premierul.

Până în prezent, în Grecia, 549 de persoane au murit din cauza coronavirusului. 90% dintre decese au fost înregistrate în rândul persoanelor vârstnice, care sufereau de comorbidităţi.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Noi restricții în Grecia, începând de sâmbătă. Carantină de noapte în Atena și în zonele afectate de pandemie