Antena Meniu Search
x

Turcia, Grecia şi Egipt, cele mai alese destinații de vacanță, în această toamnă | Video

Turcia, Grecia şi Egipt sunt destinaţiile toamnei pentru românii care se încumetă acum să plece din ţară. Vremea e caldă, preţurile sunt bune iar zborul cu chartere durează maximum trei ore. În plus, Grecia şi Egiptul solicită test COVID, aşa că pasagerii călătoresc liniştiţi, ştiind că partenerii lor de vacanţă nu sunt infectaţi.

Alexandra Popescu
de Alexandra Popescu

la 18.10.2020, 23:12

Vezi și

Iubitorii de mare şi plajă au opţiuni limitate toamna aceasta. Destinaţiile exotice sunt prea îndepărtate, iar la întoarcerea din ţări europene, precum Spania, se intră în carantină. Aşa au rămas în cărţi ţări cu temperaturi generoase, la care se poate ajunge repede cu un zbor charter, precum Turcia, Egipt sau Grecia.

Marius Berca, manager agenţie de turism: "Este cea mai avantajoasă soluţie. turiştii ajung foarte repede la destinaţie, sunt zboruri directe, beneficiază de toate facilităţile , de asemenea la destinaţie beneficiază de asiatenţă turistică în limba română.

Acest domn a avut 3 vacanţe anulate din cauza pandemiei, iar acum charterul spre Egipt a fost singura variantă rămasă.

Turist: "nu e prima dată. Chiar acolo unde mergem am mai fost şi am zis că în perioada asta Egiptul stă mai bine decât noi"

La fel şi această doamnă, care şi-a achiziţionat vacanţă în urmă cu o lună.

Turistă: "M-am hotărât să merg să vizitez luxorul încă o dată, cairo"

Marius Berca, manager agenție de turism: "Avionul este plin şi în general aşa au fost toate avioanele care au zburat în această perioadă"

Zborurile charter în Grecia sau Egipt nu iau la bord decât pasageri care au un test proaspăt care să arate că nu sunt infectaţi.

Roxana Ilinca, manager agenţie de turism: "turiştii merg în acelaşi avion şi mai departe merg la hotel în funcţie de bugetul pe care îl au alocat"

Şi Turcia este una dintre cele mai căutate destinaţii în această perioadă.

Alexandra Popescu, reporter Observator: "Pentru un sejur de 7 zile în Turcia preţurile pornesc de la 200 de euro la un hotel de 3 stele şi ajung la 1200 de euro pentru un hotel de 5 stele. Costul include avionul, cazare all inclusive, dar şi transport de la aeroport la hotel şi înapoi"

Roxana Ilinca, manager agenţie de turism: "în trecut , pentru acelaşi hotel, cu aceleaşi servicii incluse plăteau chiar şi cu 40, poate chiar 50% mai mult dacă înainte erau perioade de câte 7,10 sau 12 zile, acum durata medie este de 5,7 zile.

Charterele sunt soluţia de avarie, cel puţin până la finalul lunii ianuarie, şi pentru agenţiile de turism care se luptă să supravieţuiască.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Turcia, Grecia şi Egipt, cele mai alese destinații de vacanță, în această toamnă | Video