Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Guvernul din Malta a mobilizat armata impotriva braconierilor

Guvernul din Malta mobilizeaza armata impotriva braconierilor. In fiecare primavara, mii de pasari migratoare se opresc pe insula in drumul lor din Africa spre Europa

de Redactia Observator

la 28.04.2013 , 09:07

Multi vanatori lipsiti de scrupule profita de ocazie pentru a-si imbogati colectia de trofee cu exemplare din specii rare sau chiar pe cale de disparitie.

In fiecare zi din sezonul migratiei de primavara, prietenii naturii din Malta ies pe teren cu noaptea in cap pentru a observa pasarile care poposesc pe insula. La fel de devreme se trezesc, insa, si vanatorii.

In cele mai multe tari europene, vanatoarea este interzisa in acest sezon. In Malta, totusi, este permisa sacrificarea unui numar limitat de pasari, dar numai din anumite specii. Din pacate, unii vanatori nu se multumesc doar cu ele.

Vezi și

Pasari din cele mai rare specii ale Europei sunt doborate fara mila. Ecologistii incearca sa le gaseasca inaintea vanatorilor si sa le duca la veterinar pe cele care sunt doar ranite.

Unele pasari supravietuiesc si isi pot relua zborul chiar cu alice in corp. Altele, insa, au mai putin noroc. In Malta, asociatia vanatorilor se ocupa, teoretic, si cu conservarea naturii. Presedintele se declara, si el, un adversar hotarat al vanarii speciilor rare.

Potrivit legii malteze, politia este cea care trebuie sa urmareasca si sa pedepseasca vanatul ilegal. Dar efectivele sale se dovedesc insuficiente, asa ca guvernul a facut apel la armata in acest scop. Iar braconajul a devenit, astfel, o problema de securitate nationala.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Guvernul din Malta a mobilizat armata impotriva braconierilor