Antena Meniu Search
x

Video Iarnă aspră și capricioasă în SUA. O furtună de zăpadă a lăsat peste 80.000 de oameni fără curent electric

Iarna se dovedeşte a fi foarte capricioasă atât pe continentul nostru, cât şi dincolo de Ocean. În Statele Unite, marea furtună care a străbătut, în ultimele zile, întreaga ţară a ajuns pe coasta de est şi a lăsat zeci de mii de oameni fără curent. În vestul Europei, după un week-end glacial, temperatura va urca peste noapte, dar odată cu ea va creşte şi riscul poleiului pe şosele şi în aeroporturi. Iar la Moscova, presa vorbeşte de un "armaghedon al zăpezii".

de Redactia Observator

la 19.12.2022, 08:20

Vezi și

După ce a adus viscol şi ninsori abundente în nord şi tornade care au făcut victime în sud, o uriaşă furtună de zăpadă îşi trăieşte ultimele ore în statul New York. În ciuda acestui aspect, rămâne la fel de periculoasă. Peste 80.000 de oameni au rămas fără curent electric, iar lucrările de remediere sunt îngreunate, pe alocuri, de ninsoarea care continuă.

Cum va fi vremea de Crăciun

Meteorologii americani nu au veşti bune nici pentru Crăciun: un nou val de aer arctic va cuprinde cea mai mare parte a ţării iar temperatura va coborî până la minus 15 grade. În Europa, britanicii se aşteaptă la o vreme mult mai blândă după ce, de aproape două săptămâni, tremură de frig. Mercurul va urca la 10 - 15 grade peste zero, dar încălzirea va fi însoţită de ploi extrem de abundente: în două zile va ploua cât într-o lună, spun meteorologii.

Franţa a încheiat un sfârşit de săptămână glacial: în estul ţării a fost mai frig decât în orice lună decembrie, după 2010. Şi aici urmează zile mai calde dar în Bretania a fost emisă o avertizare cu cod portocaliu pentru ploi şi inundaţii.

Germania este preocupată de o altă ameninţare: ploaia glacială şi poleiul, anunţate în întreaga ţară. Din ţara vecină, OIanda, vin deja imagini care dau fiori: străzi şi maşini acoperite de o peliculă subţire de gheaţă. Pentru Crăciun, meteorologii nu prevăd zăpada tradiţională ci, mai degrabă, ploaie.

Iarna domneşte însă la Moscova, unde au căzut ninsori extrem de abundente, cum nu s-au mai înregistrat, în luna decembrie, de aproape 20 de ani. Primăria susţine că a trimis aproape 120.000 de oameni ca să cureţe zăpada. Dar televiziunea publică anunţă "Armaghedonul zăpezii" şi afirmă că nu se poate circula cu maşina şi nici chiar pe jos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Iarnă aspră și capricioasă în SUA. O furtună de zăpadă a lăsat peste 80.000 de oameni fără curent electric