Antena Meniu Search
x

Video Imaginea suferinţei din Bucha. Tania şi-a îngropat soţul în curtea blocului şi de atunci stă cu orele lângă mormânt: ''Vă implor, faceţi ceva!''

Ruşii s-au retras din majoritatea localităţilor de lângă Kiev. În urma lor, rămâne masacrul. Sute de oameni nevinovaţi, executaţi şi torturaţi de militarii lui Putin. Tragedia nu rămâne fără ecou, inclusiv în România. În această seară, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că zece reprezentanţi ai Ambasadei Federaţiei Ruse în România au fost declaraţi persoanae non gratae. Atenţie, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional! 

de Redactia Observator

la 05.04.2022, 19:32

Vezi și

Tania a devenit imaginea suferinţei din Bucha. Şi-a îngropat soţul în curtea blocului şi de atunci stă cu orele în genunchi, lângă mormântul lui. 

''Vă rog, vă implor, faceţi ceva! Pentru toate soţiile şi mamele, faceţi pace pentru ca nimeni să nu mai îşi plângă morţii.'' 

Oameni împuşcaţi în cap, desfiguraţi încât au fost recunoscuţi doar după pantofi şi îmbrăcăminte, cei mai mulţi cu mâinile legate cu pânză albă. Mulţi au murit torturaţi în feluri inimaginabile. Vitali îşi plânge nepotul.   

''Au intrat cu forţa şi l-au luat, nimeni nu ştie ce s-a întâmplat după aceea....Abia azi a fost găsit şi era dat dispărut de pe 4 martie.'' 

Pe acelaşi subiect

Peste 400 de cadavre au fost descoperite până acum, puţin peste o sută au fost identificate însă. Într-o groapă comună erau 57 de victime. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: În fiecare zi găsim în butoaie, peşteri, oameni sugrumaţi, torturaţi.(...) Sunt crime de război, care vor fi recunoscute drept genocid de lumea întreagă. 

Joe Biden, preşedinte SUA: Am fost criticat pentru că l-am numit pe Putin criminal de război. Am văzut ce s-a întâmplat în Bucha. Asta îl transformă într-un criminal de război. 

În faţa atrocităţilor, Zelenski şi-a stăpânit cu greu lacrimile. 

''La 200 de metri de aici, erau acolo 12 oameni ucişi. Civili, tineri. Unii erau pe biciclete, alţii în maşini. (...)  Ajutaţi-ne! Vom ajuta pe toată lumea. Vom reconstrui tot.''

Moscova susţine că imaginile cu cadavre au fost fabricate de Kiev, cu scopul de a discredita Rusia şi pentru a compromite negocierile. Spune că zilele următoare va prezenta şi dovezi.  

Serghei Lavrov, ministru rus de externe: Armata rusă s-a retras complet din oraş pe 30 martie. Pe 31 martie, primarul oraşului a spus că totul este în regulă şi două zile mai târziu am văzut înscenarea organizată pe străzi.

Imaginile din satelit contrazic varianta Rusiei. Încă de la jumătatea lunii martie se văd zeci de cadavre pe străzile din Bucea.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Mint în acelaşi mod. Încearcă să distorsioneze faptele. Dar nu le va mai merge. Nu vor fi capabili să păcălească lumea întreagă.  

Totuşi, pentru prima dată de la începutul războiului, Rusia recunoaşte că nu e doar o operaţiune militară specială, cum spunea în urmă cu 41 de zile. 

Vasili Nebenzia, ambasadorul rus la ONU: Acesta este un război. Şi în război se întâmplă orice. Nu se poate exclude faptul că în război mor civili. Este o realitate tristă. 

La nici 50 de kilometri distanţă, Borodianka este un oraş aproape ras de pe faţa pământului. Procurorul general al Ucrainei spune că numărul celor morţi aici ar fi chiar mai mare decât în Bucha. Vorbeşte de sute de victime, morţi şi răniţi. 

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe: Ororile din Bucha sunt doar vârful aisbergului crimelor comise de armata rus pe teritoriul Ucrainei până acum.

Ororile divizează Occidentul. Premierul Poloniei îi cere socoteală lui Emmanuel Macron, pentru că încă vorbeşte cu Vladimir Putin. 

Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Domnule preşedinte Macron, de câte ori ai negociat cu Putin? Ce ai obţinut? Aţi împiedicat ca vreuna dintre aceste atrocităţi să aibă loc? Cu criminalii nu se negociază şi nu se discută. Cu criminalii trebuie să lupţi. Nimeni nu a negociat cu Hitler. 

Noi sancțiuni împotriva Rusiei anunțate de UE

Pentru a pedepsi Rusia, pentru aceste noi atrocităţi, Uniunea Europeană a anunţat cel de-al cincilea pachet de sancţiuni. Cuprinde interzicerea importurilor de cărbune rus, navele sub pavilion rus nu vor mai fi primite în porturile Uniunii, iar companiile de transport rutier nu vor mai putea opera în spaţiul comunitar. La asta se adaugă izolarea diplomatică a Kremlinului. Peste 120 de diplomaţi ruşi au fost expulzaţi din Europa în ultimele 48 de ore. Cei mai mulţi, 40, au fost trimişi acasă din Germania, 35 sunt expulzaţi din Franţa şi 30 din Italia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Imaginea suferinţei din Bucha. Tania şi-a îngropat soţul în curtea blocului şi de atunci stă cu orele lângă mormânt: ''Vă implor, faceţi ceva!''