Antena Meniu Search
x

România declară ca "personae non gratae" 10 reprezentanţi ai Ambasadei Rusiei de la Bucureşti

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, autorităţile române au decis să declare 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti ca personae non gratae pe teritoriul ţării noastre.

de Redactia Observator

la 05.04.2022, 19:10

- Profimedia / Facebook

Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, având în vedere că activităţile şi acţiunile acestora contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părţii ruse marţi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice, arată comunicatul de presă al MAE.

MAE condamnă "crimele de război" din Bucha

Conform sursei citate de news.ro, cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucha şi în alte localităţi din Ucraina, pentru care răspunderea aparţine Rusiei.

Peste 120 de oficiali ruşi, expulzaţi în 48 de ore în Europa

"Vânătoare" de diplomați ruși în Europa. Danemarca, Italia şi Suedia au anunţat marţi expulzarea a zeci de diplomaţi, după ce Germania şi Franţa au făcut acest lucru luni, după descoperirea masacrelor din orașele ucrainene după retragerea forțelor ruse. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » România declară ca "personae non gratae" 10 reprezentanţi ai Ambasadei Rusiei de la Bucureşti